Български   3642 NGOs




NGO Profile

Milosardie Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Мисия на фондация “Милосърдие” е преодоляване на последиците от дългогодишната социална изолация на младите хора с увреждани в град Сливен.
 
Organization Targets
да подпомага развитието на науката, високите технологии, образованието, културата, туризма и спорта в страната чрез изграждане на съвместни партньорства и инициативи между гражданите, НПО, бизнес-средите, донори, местна и централна власт; да съдейства за издигане на по-високо равнище на способностите на млади таланти, чрез привличане и предоставяне на стипендии за обучение в реномирани международно признати университети; да съдействува за духовното развитие на гражданите; да съдействува за приобщаване на всички социални слоеве и преди всичко на социално-слаби и инвалиди към културните достижения на обществото; да подобрява и контролира условията за съхраняването на културно-историческото и духовно наследство; да съдейства за подобряване екологията и опазване на околната среда.

Last Project

Year:
Социално кафе "Мило сърце"
 
Description:
Проектът се осъществява, за да бъдат тези лица подкрепяни, за да работят пряко на трудовия пазар и живеят пълноценно според своите възможности и желания.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Проект Алтернативна форма на трудова заетост за хора с увреждания. Разкриване на услугата „Трудов център” в град Сливен (2012) - Подобряване на качеството на живот на хората с увреждания и повишаване на възможностите им за социално включване чрез развитие на личните им качества, социалните умения и трудовите им компетентности.



Изграждане на достъпна среда и техническо обзавеждане за хора с увреждания