Български   3640 NGOs




NGO Profile

International Human Rights Defence Committee

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Environment
Gender issues
 
Mission
Основната цел на Международният Комитет за Защита правата на човека е защитата на човешките права, да поддържане на държавни, международни, обществени, религиозни и други организации в тяхната борба срещу незаконни действия, които са в нарушение на човешките права. Международният Комитет за Защита правата на човека събира и анализира информация относно съблюдаването на човешките права по света и я разпространява сред представители на правителствата, междуправителствени организации, масовата медия и обществеността.
 
Organization Targets
Международният Комитет за Защита правата на човек публикува доклади, съдържащи съобщения за накърняването на международните норми за човешките права, установени в Основната декларация за човешките права и други международно признати норми. Тези доклади се използват, за да привлекат внимание на международната общност, за да се окаже натиск върху правителства и международни организации, с цел да извършат реформи.



Изследователи и експерти от CIPDH извършват мисии за установяването на факти за нарушения на човешките права и ги публикуват в местни и международни медии. Въпросите, обсъждани от Международният Комитет за Защита правата на човека в тези доклади включват социална и полова дискриминация, мъчение, използване на деца за военни цели, политическа корупция, нарушения в системата за наказателна отговорност. Международният Комитет за Защита правата на човека документира и информира относно нарушения на правото на войната и международното хуманитарно право.

Участието на юристи с високи квалификации и дълъг стаж, сред които и адв. Кралев, е от съществено значение за успеха на нашата мисия. Групата от адвокати, членове на сдружението, предлага своя опит, знания и време в помощ на осъществяване целите за защита правата на човека.