Български   3639 NGOs




NGO Profile

Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs

Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Education
Social
 
Mission
Ние градим лидери

„Асоциация на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация основана от участниците в ABLE Activator и „Програма Младите Лидери на България” (Bulgarian Young Leaders Program). Приели сме за своя мисия да вдъхновяваме лидерство и да промотираме предприемачеството е България.
 
Organization Targets
Нашите цели са да популяризираме концепцията за лидерството и развитието на лидерските умения у младите професионалисти в България, да развиваме предприемчивостта им във всичките и аспекти и да популяризираме предпримаческата култура в България.

Last Project

Year:
Central European Startup Awards (CESA)
 
Description:
След като през ноември 2016г проведохме националия финал на CESA в България, Асоциация на българските лидери и предприемачи отново бяхме поканени за организатор не само на националното, но и на регионалното събитие по награждаване на най-добрите стартиращи компании в 12 категории, в 10 страни от региона на Централна и Източна Европа – Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България.

Състезанието се провежда в няколко кръга като започва с набиране на кандидатури на национално ниво.

На следващия етап жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп общността решава кои са най-добрите във всяка категория. Следва публично онлайн гласуване, което тази година се случва в периода между 3ти и 21ви август.

Последният етап преди международната надпревара е националият финал – CESA Bulgaria, който ще се проведе на 25 септември в Интер Експо Център, София. Освен че ще отдаде заслужената почит на отличените компании, събитието цели да бъде платформа за обмяна на идеи и да стимулира предприемаческия дух.

Победителите от националния финал ще се изправят срещу финалистите от още 9 страни в региона на заключителното събитие през ноември. На него ще присъстват предприемачи и инвеститори от десетте държави или общо над 400 български и международни гости, а целта на организаторите е България да бъде представена като привлекателна локация за създаване на стартиращ бизнес и привличане на чужди инвестиции в местни стартиращи компании.

Журито на регионалния финал ще избере най-добрите компании в Централна и Източна Европа на тържествена церемония в София Тех Парк на 23ти ноември. А наградените стартиращи компании ще продължат към световния финал на Global Startup Awards през 2018 г.

Освен „Стартъп на годината“, ще бъдат отличени и най-доброто споделено работно пространство в страната, най-добрия акселератор, както и компанията с най-голямо социално въздействие. А ето и кои са всички категории: (1) Стартъп на годината, (2) Най-доброто споделено работно пространство в страната, (3) Най-добър акселератор/ инкубатор, (4) Компанията с най-голямо социално въздействие, (5) Основател на годината, (6) Инвеститор на годината, (7) Най-добра стартираща компания, (8) Най-добър стартъп в областта на интернет на нещата, (9) Най-добър финтех стартъп, (10) Най-добър стартъп в областта на изкуствения интелект, (11) Най-добър стартъп в биотехнологиите, (12) Най-добра технология за умни градове.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

1. Central European Startup Awards (CESA): https://www.ablebulgaria.org/bg/project/central-european-startup-awards/

2. ABLE Mentor: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/able-mentor/

3. Leader Talks: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/leader-talks/

4. ABLE Council Leaders: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/able-council-leaders/

5. Get in the Ring: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/get-in-the-ring/

6. Leadership.BG: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/leadership-bg/

7. iHub: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/ihub/

8. Enterprise 2020: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/enterprise-2020/

9. The 13teen Arts: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/13teen-arts/

10. TechTour: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/techtour/

11. Библиотека на предприемача: https://www.ablebulgaria.org/bg/project/entrepreneurship-library/