Български   3647 NGOs




NGO Profile

Non-profit organization Ideaction

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Насърчаване утвърждаването на духовните ценности и принципите на гражданското общество; допринасяне за развитието на културния туризъм в страната.
 
Organization Targets
Подпомагане и осъществяването на културен обмен, повишаване на интереса към съвременните форми на изкуство и приобщаване на по- голям кръг граждани; подобряване на диалога между културни организации, артисти и публика; подпомагане обучението на студенти и хора на изкуството, чрез провеждане на лекции, семинари, обучения и курсове; подпомагане обучението на талантливи деца в областта на културата и изкуствата; подпомагане обучението и артистичните изяви на хора в неравностойно положение; създаване на подходящи условия и среда, подомагащи хора на изкуствата да творят и да се изявяват; насърчаване утвърждаването на духовните ценности и принципите на гражданското общество; допринасяне за развитието на културния туризъм в страната и др.

Last Project

Year:
Клуб за културни инициативи "Таралеж"
 
Description:
"Таралеж - клуб за културни инициативи" е пространство което генерира различни артистични и културни прояви и е притегателен център за хора с интерес към изкуствата. Там се провеждат широк спектър от артистични събития под формата на изложби, фестивали, концерти, рецитали, театрални постановки, прожекции, в които получават възможност за изява много творци, търсещи съдействие за професионалната си реализация. В клуба се провеждат курсове и творчески работилници по изкуствата, обърнати към различни възрастови групи. Организират се множество образователни семинари, лекции, литературни четения, пленери по изкуствата.
„Таралеж – клуб за културни инициативи” се осъществява с подкрепата на община Велико Търново.