Български   3640 NGOs




NGO Profile

silazajivot

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
Social
 
Mission
Фондация “Сила за живот”, съпричастна с проблемите на хората с физически увреждания, с желание и любов организира в продължение на седем години международен музикален фестивал за талантливи хора с увреждания в гр.Поморие.Тя е отдадена на идеята за реализацията и интеграцията на тези хора в обществото и съпричастна към самите тях и техният талант.
 
Organization Targets
Фондация „Сила за живот”, е самостоятелно юридическо лице с нестопанска цел, създадено при спазване на нормите на ЗЮЛНЦ, която обединява граждани целящи да реализират общи интереси и идеи, свързани с общественополезна дейност в помощ на хора с физически увреждания и лицата в неравностойно положение в Република България.

Фондацията е неправителствена, неполитическа, независима, доброволна и самоуправляваща се организация с нестопанска цел, действаща съгласно демократични принципи и водена от хуманни идеи за равностоен и пълноценен живот на хора с физически увреждания и лицата в неравностойно положение в Република България, която се самоопределя да осъществява дейността си в обществена полза по смисъла на чл. 2 от ЗЮЛНЦ във вр. с чл. 37 и следващите от ЗЮЛНЦ. В своята дейност, Фондацията ще се ръководи от принципите: отвореност за диалог, зачитане на различията, отговорно отношение към вложените средства и тяхното целево разходване, развиване и устойчивост на дарителски практики, прозрачност и отчетност на дейността си.

Фондацията придобива статута на фондация за общественополезна дейност от вписването на промените в дейността й по партидата в Окръжен съд – Габрово, през 2007 г. както и след регистриранията си в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност при Министерство на правосъдието.

Дейността на Фондацията се обособява в клонове с наименование „Регионален център”в Пловдив ,Етрополе,София, велико Търново, Варна и др.

Last Project

Year:
Седми музикален фестивал на хора с увреждания
 
Description:
Основната мисия на фестивала е нарастване на социалния капитал на обществото, чрез интеграция и реинтеграция на хората с увреждания, към преодоляване на тяхната социална изолация и постигане на трайното им социално включване, водещи до повишаване на обществената им значимост и личностното им самочувствие и приобщаването им към съвременните културни ценности с изразните средства на изкуството.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Първи музикален фестивал на хора с увреждания

Втори музикален фестивал на хора с увреждания

Трети музикален фестивал на хора с увреждания

Четвърти музикален фестивал на хора с увреждания

Пети музикален фестивал на хора с увреждания

Шести музикален фестивал на хора с увреждания