Български   3642 NGOs




NGO Profile

Financial Literacy Initiative Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Economic development
Education
 
Mission
Нашата мисия е да работим за подобряване на финансовата грамотност на гражданите, за да постигнат по-добър, по-сигурен и по-удовлетворяващ ги живот и така да се повлияе положително не само върху индивидуалното благосъстояние, но и това на обществото.
 
Organization Targets
Фондацията преследва общохуманни цели на равноправна и демократична основа, а именно повишаване на финансовата и икономическа грамотност на индивида, отделни обществени групи, уязвими групи и обществото като цяло, както и подобряване защитата на потребителите на финансови услуги, така че в резултат позитивно да се повлияе върху благосъстоянието на индивида и обществото и да се осигури ползотворно участие на индивида в икономиката.



Фондацията има реализирани редица проекти, насочени към повишаване на финансовите знания и умения на различни обществени групи. Особен акцент в дейността ни са децата и младежите. Целите си постигаме чрез различни подходи и инструментариум като разработване и прилагане на програми за финансово обучение, чрез реализация на инициативи, насочени към повишаване на „видимостта“ на темата за финансова грамотност в публичното пространство, чрез изследвания и анализи.

Last Project

Year:
Финансови работилници "За парите и други важни неща"
 
Description:
Проектът „За парите и други важни неща“ се реализира се от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ с подкрепата на NN България.

В рамките му е разработено единствено по рода си ръководство, съдържащо 25 финансови работилници по 10 теми. Те обхващат най-важните аспекти от управлението на личните финанси – бюджет, ползване на заемни средства, инвестиции, управление на рискове, пенсионно осигуряване. Но не само! През призмата на личните финанси са представени темите за образованието, за първата работа, за пътуване в чужбина. А една е посветена на вълнуващите всеки млад човек въпроси за любовта и приятелството.
По всяка от 10-те теми са разработени кратък информационен материал, речник на термините и по 2 или 3 работилници. Работилниците представляват сценарии с информация и указания за провеждане на активни занимания. Към всяка работилница са приложени помощни материали, които лесно могат да се копират и използват. Ръководството е предназначено за учители и фасилитатори, работещи с ученици от горен гимназиален етап – 9- 12 клас.

Обучения по проекта Финансови работилници "За парите и други важни неща"
Фондация "Инициатива за финансова грамотност" провежда обучения на учители за ползване на работилниците. За включване в обучението е необходимо да се заяви желание на нашата електронна поща office@financialliteracy.eu
Към декември 2016 г. над 100 учители от цялата страна са преминали през обучение.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

„Моят живот, моите финанси“ – програма за финансова грамотност за младежи



Семейни финанси: www.semeinifinansi.bg



Видеопоредица за начинаещи инвеститори „Минутка!Финанси“



Проект „БГ Карта на финансовата грамотност“



Ресурсна интернет платформа www.finansovogramoten.bg



Серия образователни видеа „За парите в 30 секунди“



Тест „Аз и парите“ : приложение за оценка на личната финансова грамотност и обучение



Анализ „Бяла книга на финансовата грамотност в България“



Проект „Не на дълговете, Да на парите”



Брошура „7 Съвета за финансово здраве във възрастта 55+“



Твоите финанси: www.tvoitefinansi.bg



”Образователна тв рубрика за лични финанси «Богат – беден» в телевизия ББТ



Анализ на нивото на защита на потребителите на услуги от сферата на небанковия финансов сектор. Предложение за програма на Комисия за финансов надзор за защита на потребителите на финансови услуги от небанковия сектори повишаване нивото на финансова грамотност;