Български   3640 NGOs




NGO Profile

Idea in action

Idea in action

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Environment
Social
 
Mission
Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.



Стимулира сътрудничеството между гражданското общество, бизнеса, националните и местни власти с цел подобряване качеството на живот и възможностите за развитие на хората в България.
 
Organization Targets
Целите ни са да изпълняваме мисията си посредством целенасочени инициативи, акции и кампании, които въвличат и заразяват малки и големи, частни лица, училища, университети, малки и големи компании, институции и… всички с каузите си. Ние поставяме особен акцент върху младите хора като двигател на съвременното общество и посланици на България по света.

Last Project

Year:
КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ
 
Description:
КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е истинска зелена благотворителна кампания. Зад нея стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитания от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки. Това е зелена благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването на всеки един тон предадени за рециклиране пластмасови капачки закупуваме електрически уреди (бяла техника) за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Новият дом на старите книги

Мартеничка направи - от сърце я подари

От календар - ДАР