Български   3640 NGOs




NGO Profile

Green Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Promotion of philanthropy/volunteerism
Environment
 
Mission
Сдружение “Зелен” е българска неправителствена организация, основана в град София, но простираща дейността си извън тесните рамки на нашата столица. Началото слагат група ентусиасти, за които развитието на личността и запазването на общочовешките ценности се крие в два основни принципа - усещането за добронамереност и дълг към обществото и неговото благосъстояние, запазване на природните богатства и минимална намеса на човека в околната среда. Нашата мисия е да подаваме ръка на състоятелните начинания, които имат нужда от подкрепа.
 
Organization Targets
Сред основните цели на сдружението са подпомагането на младежки инициативи, характерезиращи се от основните „зелени” принципи; устойчивото развитие на регионите и стимулирането на местния бизнес; културен и обществен възход на малките населени места и тяхното облагородяване посредством реализацията на редица събития; постоянен обмен на хора и идеи с организации осланящи се на същите принципи; изграждането на комунални екоселища, в които външното влияние е сведено до чисто познавателен минимум.

Едни от основните средства за постигане на гореупоменатите цели са безвъзмездната подкрепа за реализацията им и набирането на дарения. Основни „зелени” активности са организирането на работилници, семинари, кръгли маси, обучения, фестивали и други форуми и събития промотиращи и подпомагащи реализацията на целите на сдружението.