Български   3647 NGOs




NGO Profile

NAS – Natonal Association Sarcoidosis

NAS – Natonal Association Sarcoidosis

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
Social
 
Mission
Защита на правата, подпомагане, обединяване, насърчаване, информиране и адаптирането им към обществото на хора болни от Саркоидоза (и други грануломатози и фибрози).

Запознаване на обществото с особеностите на заболяванията, диагностицирането, лечението и рехабилитацията, с физиологическите и психологически последствия от тях.

Предприемане на мерки за преодоляването на емоционалните последствия от заболяванията. Професионална преквалификация и социална рехабилитация на хората страдащи от Саркоидоза (и други грануломатози и фибрози).

Осъществяване на контакти и постоянен диалог между Асоциацията и ръководните органи и инстанции в Република България, имащи отношение към тези заболявания / Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Национална здравноосигурителна каса, Агенция по лекарствата, Национална трудовоекспертна лекарска комисия и др./.

Осигуряване на средства за лечение и подпомагане на болните от Саркоидоза (и други грануломатози и фибрози) в РБългария и чужбина.
 
Organization Targets
Подпомагане на професионалното развитие и квалификация на изследователите и медиците в областта, свързана с диагностиката, лечението и рехабилитацията на Саркоидозата (и други грануломатози и фибрози).

Насърчаване, подпомагане и развитие на изследвания за Саркоидоза (и други грануломатози и фибрози) в РБългария и чужбина.

Създаване на контакти с подобни организации в страната и чужбина

Last Project

Year:
Взаимипомощ за пациентите със саркоидоза и други грануломатози
 
Description:
Срещи за арт терапия на хора с редки болести.
Според нуждите и възможностите на нуждаещите се.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Подпомагане и консултации на пациенти със Саркоидоза и други грануломатози.



През изминалата година се включхме в предложенията за промени в Наредбата за медицинската експертиза. По наше предложение на трансплантираните сърце и бял дроб вече им признават 100 процента увреждане и нужда от помощ. на болните с ОСА и на болните от саркоидоза да се запазят и леко повишат при паренхимна хронична саркоидоза.