Български   3648 NGOs




NGO Profile

MEDIUM – laboratory for culture and education

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Children
 
Mission
Гражданска активност за развитие на образованието и културата
 
Organization Targets
Развитие на образованието във всички образователни форми и степени; повишаване на качеството на образование в страната; осигуряване на равен достъп до образование.

Развитие на културата и изкуствата; разработване на стратегии, планове, анализи и оценки за културни политики; подпомагане и развитие на партньорства в областта на културата и културната политика.

Повишаване на гражданската и демократична култура на обществото; популяризиране и защита на демократичните ценности и правата на човека; подкрепа на социални групи в неравностойно положение; насърчаване на толерантността, мултикултурното разбирателство; активното гражданство; популяризиране и развитие на доброволчеството и стимулирането на младежката активност.

Научно-изследователска дейност.

Last Project

Year:
Лятно училище по изкуства 2013
 
Description:
Придобиване на нови познания от деца, лишени от родителска грижа, чрез активизиране на креативните им възможности, за постигане на значими образователни и творчески резултати. Провежданите дейности са различни работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, фолклора, театъра, музиката, цирковото изкуство. Децата от дома са активни участници в творческия процес. Очакваните резултати са утвърждаване на успешен модел за постигане на високи образователни постижения чрез изкуство и популяризиране на добри практики за работа с деца от домове за деца, лишени от родителска грижа.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000