Български   3641 NGOs




NGO Profile

Trade Union Federation of the Employees in the Ministry ot Interior

Trade Union Federation of the Employees in the Ministry ot Interior

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
 
Mission
Да защитава професионалните и социално-икономическите интереси и права на граждани, полагащи труд по трудово или служебно правоотношение в системата на Министерството на вътрешните работи на Република България, и / или в Сектор „Сигурност”.
 
Organization Targets
Федерацията има за своя основна цел отстояването и защитата на основните социално-икономически и трудови интереси и права на членовете си в сферата на труда, трудовата заетост, трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасността, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация при спазване Конституцията на Република България, действащото национално и европейско законодателство, конвенциите на Международната организация на труда и други международни споразумения, по които Република България е страна.

Last Project

Year:
Професионалният стрес: най-голямото предизвикателство за достойните условия на труд
 
Description:
Основна цел:
Популяризиране на националните и международни политики за достоен труд и разработване система за намаляване на професионалния стрес

Задачи:

1.Да популяризира целите на достойните условия на труд и правата на полицаите по отношение на професионалния стрес в съответствие с всички стратегически документи.
2. Да се разработи методология, която гарантира здравословни и безопасни работни места и намаляване на професионалния стрес в съответствие с всички стратегически документи.
3. Да се създаде устойчив механизъм за популяризиране на ползите от достойните условия на труд.
4. Да се разшири кръга от обучени служители на МВР.


Дейности:
1. Въвеждаща конференция
2. Разработване на методология за провеждане на проучване за: знанията на полицаите относно ползите от достойните условия на труд, здравословните и безопасни условия на труд и професионален стрес, вътрешните ресурси и ефективността на националните политики в тази сфера.
3.Провеждане на проучване в цялата страна: популяризиране на достойните условия на труд и идентифициране на ключовите проблеми и ползи на полицаите, идентифициране на потенциала за развитие на умения за намаляване на професионалния стрес.
4. Анализ на резултатите от фокус групите и разработване на методология, която включва: популяризиране на ползите от достойните условия на труд и мерки за здравословни и безопасни условия на труд и намаляване на професионалния стрес.
5. Провеждане на 6 обучения за повишаване знанията за достойните условия на труд и развитие на ключови умения и компетенции гарантиращи здравословни и безопасни условия на труд и намаляване на професионалния стрес на работното място. Подготовка на предложение до МВР и провеждане на преговори за адаптиране на методологията за промотиране на ползите от достойните условия на труд и финансиране на последващи обучения и информационни кампании в цялата страна.
6.Провеждане на 10 обучения в България за ползите от достойните условия на труд и намаляване на професионалния стрес от обучените в дейност 5 служители на МВР.
7.Провеждане на обучение за обучители на мотивираните да участват от дейност 6 полицаи, което да осигури устойчивост на резултатите от проекта.
8. Подготовка на система за взаимно учене и планиране на информационна кампания за ползите от достойните условия на труд и намаляване на професионалния стрес в 90 дружества на СФСМВР.
9. Заключителна конференция.
10. Мониторинг и публичност на проекта


Очаквани резултати:

1. Създадена ефективна система за популяризиране на политиките а достойни условия на труд и намаляване на стреса на работното място.
2. Подобрени условия на труд по отношение на личната безопасност и сигурност на служителите в МВР.
3. Намалено негативното влияние на професионалния стрес върху личния и професионален живот на служителите в МВР.
4. Включени най-малко 200 полицаи/служители на МВР/ в изследване и идентифицирани основните проблеми по отношение на достойните условия на труд.
5. Идентифицирани ключовите знания и умения, които полицаите/служители на МВР/ трябва да притежават за промотиране достойните условия на труд и намаляване на професионалния стрес.
6. Обучени най-малко 160 служители на МВР за популяризиране на ползите от достойните условия на труд.
7. Разработена система за личностно развитие основано на принципите на взаимното учене.
8. Променен имидж на полицаите/служители на МВР/ и започнала промяна, която ще направи МВР подкрепяща институция.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

Име на проект:

"Социалният диалог: най-важния инструмент за социално отговорни реформи в сектор "Сигурност"



Основната цел на проекта бе да разшири знанията и компетенциите за провеждане на социален диалог и да развие умения за активно и равнопоставено участие в процеса на вземане на решения касаещи реформите в сектор "Сигурност".



За да бъде постигната тази цел бяха идентифицирани промените и тенденциите в социалния диалог и ролята, която имат в него синдикатите от България, Сърбия и Холандия.



Изключително важно бе да се анализира в дълбочина новата роля на синдикатите по отношение на реформите в сектор "Сигурност", като посредник между правителството и заетите в отстояване и защита правата на служителите. Развитието на уменията на синдикалните представители за провеждане на социален диалог в новия контекст на икономическа криза и националните политики за намаляване броя на заетите лица в системата бе от ключово значение за бъдещето на полицейските синдикати и служителите в сектор "Сигурност".



За тази цел участващите организации разработиха набор от ефективни решения на проблемите свързани с драстичните промени в новата икономическа ситуация, които да бъдат приложими на национално и международно ниво и бяха обвързани с целите на Стратегия Европа 2020.



Проектът предвиди и дейности за повишаване знанията както на представители на синдикалните организации, така и на представителите на правителствата във всяка една страна, посредством популяризиране на успехите и добрите практики от ефективния и реален социален диалог в обсъждането и осъществяването на реформи в сектор "Сигурност".