Български   3643 NGOs




NGO Profile

Legally Educated Society

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
 
Mission
Ние вярваме, че правната образованост на гражданското общество в България е един от основните фактори за неговото развитие в демократичен и икономически аспект. Нашата мисия е стимулиране на неговата правна образованост и възвръщане на вярата му в наличието на реално съществуващите права и правни възможности, предоставени от различните нормативни актове. Стъпвайки на тази основа, знаейки и разбирайки правата и задълженията си, гражданите могат да отстояват своите права, в случай че те са нарушени.
 
Organization Targets
Изграждаме едно правно образовано общество. Което да бъде сигурно в защитата на правата си. Защото познаването на правата е ключът към свободата, щастието и успеха.

Last Project

Year:
dogovor.at
 
Description:
Екипът на "dogovor.at" има за своя мисия да стимулира правната образованост на обществото в страната ни. Проектът предоставя възможност за информиране за различните видове договори и свързаната с тях документация, за да е ясно на всеки гражданин какво точно подписва и какви права и съответно задължения възникват след полагането на подписа.