Български   3647 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Holidays

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Придобита от сдружението информация ще бъде въведена в сайт, и всеки заинтересуван ще има вьзможност да се запознае с културните и фолклорни събития във всяко едно селище на територията на страната. Целта на сайта в този смисъл е да се създадат условия и възможности за устойчиво развитие на селища с цел да се задоволи желанията на българските така и на чуждестранните туристи, които са в търсене на нови места, нови преживявания, социални контакти с хората, които живеят там, непознати местни продукти и т.н. Това са пътувания в търсене на автентичното, на ''културната'' ваканция, която не е само почивка от работата , но и желание да се постигне състояние на вътрешно преоткриване и търсене на нови преживявания. В този смисъл въведената информацията ще е общодостъпна и удобна за ползване от всички желаещи. Нека помогнем за поддържане и поощряване на традициите.
 
Organization Targets
Сдружение ”Празниците на България” си е поставило благородната цел да създаде на единна база данни със събитията - събори, фолклорни празници, чествания, юбилеи, културни събития, театрални, филмови, читалищни, литературни фестивали и др. провеждани на територията на Република България.

Last Project

Year:
www.sabori.bg
 
Description:
Горещо молим за Вашата подкрепа да въведем в сайта актуална информация за стотиците празници, които правят родните ни места да блестят. Считаме, че резултатите от проекта няма да се ограничат само с представянето на природното и културното богатство на страната, но и ще се спомогне за повишаване на познаваемостта на слабо развитите от гледна точка на туризма региони, създаването на нови туристически продукти и услуги, на нови работни места и повишаване на доходите на хората и благосъстоянието на местните общности като цяло.

History

Това е възможност за популяризиране и пропагандиране вътре и извън страната на българската национална идентичност, средство за съпреживяване и възпроизводство на важни за обществото стари традиции и обичаи, водещи до развитие на селища чрез запазване на фолклорните обичаи и културни традиции.