Български   3640 NGOs




NGO Profile

Goldfish Fondation

Goldfish Fondation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Children
 
Mission
Основната мисия на Фондацията е да открива и лансира млади таланти в областта на изкуствата, да подпомага всестранно те да се образоват, да развиват своите дарования и да осигурява възможност за успешна личностна реализация в духа на Закона за закрила на детето. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Фондацията е създадена за осъществяване на дейност в обществена полза през 2002 година от група съмишленици убедени, че изкуството облагородява човека. Тя е неправителственна, нерелигиозна и политически независима обществена организация.
 
Organization Targets
Средства за постигане целите на Фондацията са :

• Провеждане на ежегоден Международен Фестивал на младите дарования “Златната рибка”. В жанрово отношение този детски форум има за цел да покаже тематичните интереси, естетическите търсения и ориентири на децата, които със своите авангардни хрумвания и идеи, зареждат сцените с оригинални решения. В концертните зали Фестивалът дава възможност да бъде видяно най-доброто, създадено от детските формации. Опирайки се на тях, ние акумулираме надежда у младото поколение - да пази човека и всички постижения на цивилизацията. За нас- българите, това са духовните ценности, идващи от вековете. Целта ни е Фестивалът да се превърне в средище за формиране на творчески колективи за бъдеща работа и обмен между ръководители и изпълнители.

• Обучение, подготовка и продуциране на талантливи млади изпълнители в конкурси, фестивали и други културни форми в страната и чужбина с цел общуване на младите хора от различни култури, етноси и такива в неравностойно положение, чрез езика на изкуството.

• Постоянно действаща Академия по изкуствата за млади хора и такива в неравностойно положение; Приоритет на Фондацията е да повишава качеството на неформалното обучение в свободното време на децата.

• Подготовка и продуциране на талантливи млади изпълнители в конкурси, фестивали и други културни форми;

• Стимулиране и подпомагане на свободния обмен на идеи, информация и знания между поколенията. Привличане на творци за създаване на оригинални творби за деца и млади хора.

• Изследователски, творчески, образователни, културни и благотворителни прояви и дейности свързани с целта на фондацията;

• Осъществяване на контакти и сътрудничество с неправителствени организации у нас и чужбина за проучване и прилагане на техния опит в развитие на творчеството за децата и млади таланти.

Last Project

Year:
Десети юбилеен фестивал на младите дарования "Златната рибка"
 
Description: