Български   3647 NGOs




NGO Profile

Modern Culture Association

Modern Culture Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Сдружение за Модерна Култура се стреми да подпомага творческото развитие на талантливи личности в областта на литературата, визуалните изкуства и други сфери на културата. Дейността на Сдружението се осъществява чрез кандидатстване в различни програми и инициативи в областта на културата, образованието, изкуствата, благотворителност и социална дейност. Сдружението се стреми да участва в обществения и културен живот на страната и Европа, работейки за утвърждаване на духовните ценности, които носят художниците и писателите, както и за подпомагане на бедните и нуждаещите се. Организацията също така се занимава с търсенето на талантливи младежи и включването им в културни дейности, тъй като си е поставило за цел да участва активно в процеса на намиране, създаване и популяризиране на културни продукти, които да допринасят за позитивна обществена промяна, насочена към диалог.

Last Project

Year:
Школа по творческо писане, гр. София
 
Description:
Школата по творческо писане стартира на 20 септември и е насочена към млади хора с изявен интерес към литературата. Тя предлага възможности на участниците да бъдат креативни в много различни насоки: писане на есета, разкази, поеми и стихове, критически материали и статии.

Чрез съвременни интерактивни методи школата помага на участниците да изработят творчески навици за писане, как да четат книги и да гледат филми, разбирайки тяхната структура и специфичен език, и т. н.

В школата се обсъждат различни области на творческото писане, които са от особен интерес за участниците. Те получават компетентна и аргументирана обратна връзка за своите творби.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

SMyART.com - международна интернет галерия за изкуство. Сайтът е предназначен за произведения на изящното изкуство и съдържа: картини, живопис, скулптура, иконопис, графика; големи снимки, подходящи за wallpapers, както и статии за изкуство. Страницата е замислена от Сдружение за модерна култура не само да представя качествено изкуство, но и да създаде пространство за общуване на художници от цял свят. Преведена е на 8 езика. До момента представя творби от над 1400 художника от 70 страни. Регистрацията на художници е напълно безплатна. Всеки регистрирал се получава своя лична страница, в която може да добавя картини, скулптури или графики, както и да пише мнения за теми, свързани с изкуството, които го вълнуват. Също така може да гласува и да добавя мнения за творби на други художници от сайта.



www.smyart.com