Български   3645 NGOs




NGO Profile

The Change is in You

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
Social
 
Mission
Мисията на нашата организация е да променим към по-добро реалността в малката, китна Трявна, защото виждаме, как културния и социален живот е в застой и как младите бягат от града, точно поради тази причина. Искаме да спомогнем на училищата да мотивират своите ученици да бъдат по-отговорни и заинтересовани към своето образование и бъдеще - личностно и професионално. Популяризирането на доброволчеството в сферите на социалните услуги и опазването на околната среда е също наш основен приоритет.
 
Organization Targets
• Подпомагане развитието на гражданското общество и приобщаване на младите хора към неговите демократични ценности и принципи.

• Стимулиране на свободния обмен на идеи и информация, интелектуални ценности и модели на сътрудничество.

• Противодействие и превенция на негативни явления сред младите хора (младежка престъпност, зависимости и наркомания, проституция, прояви на расизъм ,ксенофобия и т.н.).

• Подпомагане развитието на качествено и приложимо в практиката образование, социално подпомагане и квалификация на младите хора.

• Подпомагане интеграцията и социализацията (хора с увреждания, етнически малцинства, социално слаби младежи и др.).

• Предоставяне на социални услуги в общността.

• Отстояване и защитаване на ценностите на гражданското общестo.

• Въвеждане на нови програми и нови модели на отношения между хората.

• Партньорство и съвместна дейност с общинските власти и други организации и институции, имащи отношение към младите хора.

• Даване на достъп и запознаване на младите хора със съвременните достижения на информационните технологии.

• Стимулиране по-широко участие на местната общност в развитието на образованието и работата с младежта.

• Популяризиране на европейското и местното доброволчество, както и работата по общи проекти с „ЦСРИ”, ОДЗ „Калина”,ЦДГ „Светлина”, НГПИ „Тревненска Школа”, ОУ „Проф. П. Н. Райков” и СОУ „П. Р. Славейков” по програмата на Европейската Комисия „Еразъм +”, поддействие „Европейска Добровлоческа Служба”.

Last Project

Year:
3 in 1
 
Description:
Този проект беше чудесна възможност за младежки работници, които биха искали да подобрят своите умения в областта на музикалната терапия, арт терапия, драма терапия и мултицентрична среда Snoezelen.

History

Обучение за Медиатори - от 23-ти до 31-ви Август в София се проведе обучението за медиатори като основните засегнати теми бяха граждански права, социално-икономическо развитие, между-етнически отношения и малцинства.

Обучение за Медиатори - от 15-ти до 23-ти Август в София се проведе обучението за медиатори като основните засегнати теми бяха околна среда, здраве, спорт и свободно време.

Участвали сме и много пъти в неформални инициативи за почистване на околната среда - реката, течаща през града, езерото, еко пътеките и т.н.