Български   3640 NGOs




NGO Profile

Alternative Art and Culture Organization – “36 monkeys”

Alternative Art and Culture Organization – “36 monkeys”

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Professional organizations
 
Mission
"36 маймуни" е неправителствена организация, създадена с цел да инициира и реализира новаторски проекти в областта на културата и изкуството, които са изключително концентрирани върху експериментирането и промотирането на алтернативни и непопулярни арт форми. Дългосрочната стратегия се мотивира от идеята за разширяване и разнообразяване на неинституционализираната и неформална среда за правене на изкуство в България, което ще демократизира и енергизира културния живот в страната.
 
Organization Targets
36 МАЙМУНИ е неправителствена организация, която има за цел да: rn - да подпомага развитието на разнообразно и стойностно съвременно българско изкуство и култура;rn- да популяризира алтернативни практики в сферата на културата и изкуството и да съдейства за тяхното утвърждаване в публичната сфера;rn- да работи за активизирането на културния диалог на регионално, национално и международно ниво;rn- да подкрепя млади творци и нови форми в изкуството и културата;rn- да работи за развитието на гражданското самосъзнание и гражданското общество в страната; да популяризира ролята на изкуството като политически и социален коректив;rn- да популяризира българското изкуство и култура извън страната.

Last Project

Year:
"EURODRAM: българска селекция" - селекция и представяне на нови български драматургични текстове
 
Description:
Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни” и международната мрежа за превод и популяризация на съвременна драматургия EURODRAM ще направят селецията за български пиеси за 2016 година. Избраните текстове ще бъдат представени на фестивала в Истанбул и препоръчани за превод на други езици. Организация "36 маймуни" ще представи текстовете в София в рамките на осмото издание за нова драматургия и нови театрални форми ПроТекст.

History

Дългосрочния проект: платформата "ПроТекст" с вече седем издания; Театрални представления: "Праехидно", "Времето на кварките", "Рея" и други.