Български   3640 NGOs




NGO Profile

Diabetes and prediabetes

Diabetes and prediabetes

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
 
Mission
Обучение и подкрепа на хората с предиабет и в рискови за диабет групи, за да имат възможността никога да не станат диабетици. Подкрепа и обучение на диабетиците и на хората с метаболитен синдром и затлъстяване, с цел да не развият усложнения и да подобрят качеството си на живот. Провеждане на скрининги за диабет и предиабет за идентифициране на хора с диабет, предиабет или от рисковите групи за диабет.
 
Organization Targets
• Провеждане на скрининги и профилактични кампании за диабет и предиабет. Превръщане на скринингите и ранната диагностика на диабета и метаболитния синдром в национален здравен приоритет. Спомагане за създаването на диабетен регистър.rn• Защита на правото на профилактика и съвременно лечение, правото на равен достъп до профилактика и лечение на диабета. Подобряване на условията за превенция и лечение на диабета и усложненията, които възникват вследствие на диабета и предиабета.rn• Ангажиране на обществеността за решаване на проблемите, свързани с диабета, предиабета и метаболитния синдром. Създаване на диалог между пациентите, лекарите и институциите по въпросите на ранната диагностика, профилактиката и лечението на диабета. Създаване на стандарти в областта на профилактиката на диабета. Мониторинг на здравните институции.

Last Project

Year:
"Стъпвай смело 2"
 
Description:
Подкрепа и обучение на хора с диабет и от рискови групи за диабет в 30 населени места в България

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Програми "Живей смело", "Отслабвай смело", "Спортувай смело", "Споделяй смело". Проект"Овластяване на хора с диабет с по-малки възможности" проект, проект "Групи за взаимопомощ на млади хора с диабет и родители на деца с диабет", инициатива "Парад на доброволците", инициатива за съпричастност и подкрепа на хората с диабет - симултантно събитие в 20 български града за Световния ден на диабета, "Диабетът - утре може да си ти" заедно със "Сдружение за инсулиновите помпи" и др. диабетни организации.