Български   3641 NGOs




NGO Profile

Baby and Child Association

Baby and Child Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Education
Children
 
Mission
Мисията на сдружение \"Бебе и дете\" е да постигнем дълбоки социални промени при отглеждането и възпитанието на децата в България и спазването на човешките им права.
 
Organization Targets
Целите ни са:разпространение и популяризиране на най-съвременните, ефективни и практични методи и техники на педиатрията, психологията и педагогиката за отглеждане и възпитание на деца, подпомагащи превенцията на различните форми на насилие; информиране относно проблемите на бъдещото и настоящото родителство и да повдигането им в обществения дебат; създаването и участието в диалог с институциите във връзка с проблемите на бременността, раждането, кърменето, отглеждането, възпитанието, комуникацията и обучението на децата в България и да подпомага навлизането в здравната и образователната система на допълнителни обучения за практикуващите и обучаващите се специалисти от сферите за работа с деца.

Last Project

Year:
"Най-щастливото дете в България"
 
Description:
Нашият основополагащ проект е „Най-щастливото дете в България” насочен към превенция на насилието над деца. По време на първата фаза от проекта ние осъществихме над 35 партньорства с други организации работещи в сферата на детското здраве, образование и правата на детето, над 20 медийни партньорства и екип от над 20 доброволци и други сподвижници. По време на осъществяване на проекта от април 2012 до юни 2013 г., ние достигнахме до около 1 милион българи, чрез телевизионни и радио предавания, печатни медии, интернет, участието в различни инициативи и организирането в гр. София на първите семинари за родители и за професионалисти със световноизвестния педиатър д-р Харви Карп. Сертифицираха се първите 10 обучители по програмата "Най-щастливото дете" - Сф., Пл., Ст.Заг., В. Тър. и успяхме да стартираме обществена дискусия в публичното пространство, относно превенцията на насилието над деца в България (www.bebedete.com/Pages/media_centar.aspx).

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

- 2013 - Благотворителен концерт - малки и големи звезди пеят и танцуват срещу насилието към деца. На 17 Април, 2013 г. организирахме и осъществихме благотворителен концерт срещу насилието над деца, с който подкрепихме безплатното обучение на социално слаби семейства и професионалисти от сферата за работа с деца. Благотворителния танцово-музикален спектакъл събра сподвижници на идеята и обедини школи по народни танци, салса, танго, индийски, ориенталски и африкански танци. Гост изпълнители бяха Ваня Костова, Боян Михайлов, Мими Иванова и Развигор Попов, Коцето Калки, Васил Петров, Дидо от Д2, Пим Пам, Жоро от Остава, Милена Караджова и Асен, Божидар Пенев, Раул Торрес, Памбос Кидс, Laokoontango, Мина Паталенска, Виолета Вълчева, Елеонора Младенова, Милена Давидова, Мария и Принс и клуб по народни танци “Витоша”. Имахме няколко участия в телевизионни предавания по БТВ и БНТ, на тема превенция на насилието над деца, с участието на Дидо от Д2 и Мими Иванова.\r\n\r\n- Проект \"Професионално ателие\" за обмяна на знания, опит и умения за подобряване на устойчивостта на организацията и партньорите“, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009? - 2014 г.; www.ngogrants.bg. В този проект Ка Спорт представя работата си, чрез методите на арт терапията и спорта КУДО. Фондация „Бащинство“ демонстрира ефекта на импровизационния театър. Сдружение „Бебе и дете“ представя метода за грижа и ненасилствена комуникация с бебета и деца на д-р Харви Карп и метода Фото глас за терапевтична фотография.\r\nКато част от проекта, работим с децата от СУПЦ „Княз Борис I”, с които сътворихме чудни творби. Повече за проекта можете да научите тук: http://www.bebe-dete.com/proekti/professional-athelier