Български   3640 NGOs




NGO Profile

Centre for Sustainability and Economic Growth

Centre for Sustainability and Economic Growth

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Economic development
Environment
 
Mission
Сдружението представлява организация с нестопанска цел за обществено полезна дейност, насочена към икономическото развитие на България и постигане на устойчив икономически растеж в условията на пазарно стопанство.
 
Organization Targets
1. Да спомага за икономическото развитие на България и за постигане на устойчив икономически растеж в условията на пазарно стопанство.

2. Да стимулира предприемачеството и подпомага създаването на нови частни фирми.

3. Да подпомага съществуващи фирми при повишаване на тяхната конкурентноспособност, утвърждаване на пазарните им позиции и устойчивото им развитие.

4. Да подпомага обществената дискусия по основни въпроси на икономическата политика и да развива сътрудничеството между държавната администрация, частния сектор, образователните институции и неправителствените организации при решаване на проблемите в областта на икономиката.

5. Да разработва, реализира и координира проекти за развитие.

Last Project

Year:
Растем заедно с ЕКО ресурси"по Програма
 
Description:
Международен проект „Растем заедно с ЕКО ресурси" е финансиран по Програма „Еразъм +" към Европейската комисия.
Водещ партньор по проекта е Община Кочани, Република Македония. Другите партньори от Македония са ОУ „Раде Кратовче" и НПО „Сдружение за подкрепа на икономическото развитие" – и двете от град Кочани. От българска страна, участват Община Пазарджик, ОУ "Св.Климент Охридски" и НПО „Център за устойчивост и икономическо развитие", Пазарджик.

Целта на проекта е с помощта на съвременни интерактивни средства за обучение на учениците от двете училища да се дадат начални познания и се създадат навици по енергийна ефективност (ЕЕ) и употреба на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). За целта учениците са разделени на две групи: I група - ученици от 1 до 4 клас и II група – - ученици от 5 до 8 клас.

Проектът съдържа следните основни етапи:

I. Обучение на учители по физика, математика, химия и биология от двете основни училища по ЕЕ и употреба на ВЕИ.То ще се проведе от специалисти на НПО от двете страни.
II. Създаване на наръчници за учителите по съответните предмети, които да им помогнат да включат познания и навици за енергоспестяване и ВЕИ в своите дисциплини, които да са съобразени с възрастта на учениците. Тези наръчници ще се създадат съвместно от учителите и представителите от НПО.
III. Обучение на децата по темите ЕЕ и употреба на ВЕИ.
IV. Представители на двете Общински администрации ще разработят обща стратегия за включване на „енергоспестяващите" познания и навици в общинските образователни планове или стратегии.

Проектът е с продължителност две години и ще приключи през август 2017 г.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000