Български   3639 NGOs




NGO Profile

Children`s Society

Children's Society

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
• Подпомагане реализацията на правата на децата и младите хора в България, чрез развиване на алтернативни социални, образователни и здравни услуги в общността. Подпомагане личностностното и професионално развитие на възрастни, деца, ученици и студенти като насърчава пълното разгръщане на техния потенциал.
 
Organization Targets
• Осигуряване на приобщаващо образование и промотиране на учене през целия живот • Обучаване в родителски умения • Осигуряване на академични проучвания, образователни материали, стратегии и обучения • Осигуряване на партньорство с други организации и институции с цели, близки на Фондацията • Насърчаване участието на граждани в НПО с цел изграждане на развито гражданско общество, насърчаване доброволчеството като форма на гражданско участие.

Last Project

Year:
Програма за застъпничество Advocacy Program
 
Description:
Фондация "Общество на децата" инициира Програма по Застъпничество за децата в България. Базирана е на изследвания и доказателства за потребносттите на децата, родителите и учителите им. Стресът, който предизвиква бедността, недохранването и липсата на подкрепа от общността представляват реален риск за много семейства да изоставят децата си.rnВ резултата на нарасналите потребности на децата в България и в отговор на процеса на деинституционализация, Фондация "Общество на децата" инициира Програма по Застъпничество като предоставя менторски и застъпнически услуги, за предотвратяване на разделянето на семейства и укрепване на услугите в общността.rnПрограмата се базира на дългогодишни изслeдвания, свързани с привързаността на детето към родителите и негативните ефекти от несигурната привързаност.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Фондация „Общество на децата” провежда инициативата „Всяко дете има право на знание и развитие”



С малък жест на добрина можеш да дариш по-добро бъдеще на много деца.



Инициативата подкрепя повече деца в България да имат достъп до знание и развитие на техния потенциал. Образованието е фундаментална основа, която позволява на децата да развият своя потенциал, да увеличат възможностите си за успех в живота и да изградят активно гражданско и икономически силно общество.



Кампанията „Подари знание, за да се развиват децата на България“ цели да набере средства, които да подкрепят програмите на Фондация „Общество на децата” за адресиране причините за отпадане и незаписване на българските деца за училище. Програмите включват различни компоненти, като основен фокус е застъпничеството чрез работата в сферата на ранното детско развитие, работа с родителите, работа с най-уязвимите общности. Програмите са насочени към развиване на ранното учене, включване на децата във форми на предучилищно възпитание и образование, изграждане на връзка с родителите и позитивно родителстване, подкрепа за задържане в училище на момчетата и момичетата.