Български   3642 NGOs




NGO Profile

Association of Social Service Providers

Association of Social Service Providers

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Създаване на условия за качествено предоставяне на социални услуги в общността, насочени към хора с увреждания и самотно живеещи стари хора, както и осигуряване на равноправно участие на неправителствения сектор в този процес, стимулиране и подпомагане на НПО за професионално предоставяне на социални услуги и увеличаване на капацитета им като доставчици.
 
Organization Targets
В изпълнение на своята мисия Асоциацията има следните цели:\r\nПриоритетно развитие на социалните услуги в общността за хората в неравностойно положение.\r\nПодкрепа за преход от институционални грижи към социални услуги в общността чрез включване на всички заинтересовани страни.\r\nСъдействие за утвърждаване на НПО като равноправни доставчици на социални услуги.\r\nПопуляризиране на социалните услуги в общността и повишаване чувствителността на обществото към проблемите и възможностите на хората в неравностойно положение.

Last Project

Year:
Проект „Телекеър – дистанционна услуга за хора с увреждания”
 
Description:
Схема за финансиране и изпълнение. Проектът се изпълнява от Сдружение „Асоциация на доставчиците на социални услуги” (АДСУ), в партньорство с „Ейвън Телекеър” (Великобритания) и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз през Европейски социален фонд. \r\n Цел и целеви групи на проекта. Проектът е насочен към разработване, тестване и популяризиране на иновативен модел на дистанционна услуга в дома на хора с увреждания. Целевите групи са доставчици на социални услуги (общини и НПО), хора с увреждания и техните близки, представители на МТСП, АСП и Столична община.\r\n Подход и дейности. Подходът на работа се основава на европейските принципи за ефективно предоставяне и управление на професионалната грижа за хора увреждания.\r\n Дейностите включват:\r\n• Проучване и трансфер на британския опит в предоставяне на дистанционни услуги на хора с увреждания;\r\n• Проучване на потребностите и възможностите за развитие на дистанционна услуга в Столична община\r\n• Обучение на екип „Дистанционна услуга”;\r\n• Разработване на организационен и професионален модел за дистанционна услуга в подкрепа на хора с увреждания;\r\n• Тестване на иновативния модел на дистанционна услуга в Столична община;\r\n• Демонстриране и широко популяризиране на иновативната дистанционна услуга като подкрепяща социална услуга.\r\nПродължителност и обхват. Проектът е с продължителност 18 месеца (юли 2013 г.- декември 2014 г.) и се изпълнява в Столична община.\r\n Екип. Проектът се управлява от ръководител, координатор и счетоводител. Пряката работа с целевите групи се осъществява от международен екип в състав:\r\n- функционален експерт, методик, технически консултант, юрист, двама консултанти „Дистанционна услуга” и трима асистенти „Проучване” от българска страна;\r\n- трима консултанти от страна на британския партнъор. \r\n\r\nПартньори. \r\nАДСУ е сдружение на 12 НПО-доставчици на социални услуги в цялата страна, които имат практически опит в реализирането на иновативни модели и услуги в подкрепа на хора с увреждания в домашна среда, както и в провеждане на сравнителен анализ в мрежата на АДСУ на въздействието от тази подкрепа. \r\n„Ейвън Телекеър” (Великобритания) е организация, базирана в гр. Бристол, с предмет на дейност предоставяне и мониторинг на дистанционни услуги. Екипът на Ейвън Телекеър има продължителен професионален опит в работа с хора с увреждания и в разработване и доставка на разнообразни дистанционни услуги на територията на Великобритания.\r\nПовече информация е достъпна в уеб-секцията на проекта: http://tk.adsu-bg.org/.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000