Български   3640 NGOs




NGO Profile

Union of the Bulgarian Rescuers

Union of the Bulgarian Rescuers

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Environment
Professional organizations
Other
 
Mission
Съюз на българските спасители е сдружение обединяващо всички спасители,rnсприятеляване на всички спасителни служби,rnизграждане на една мрежа от доброволци,rnрешили да помагат и спасяват човешки живот. Хора, които имат една цел и общи интереси.
 
Organization Targets
•Да обединява доброволци с общи цели и интереси;rnrn•Да помагат на хората изпаднали в беда при бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуации, без да получават парично или друг вид възнаграждение;rnrn•Да представлява спасителите пред обществото и държавата като представя мнението им и защитава техните права и интереси;rnrn•Да работи за създаване на закони и наредби защитавайки правата на доброволците - спасители;rnrn•Да подпомагаме на организации, фирми и институции свързани със спасителна дейност;rnrn•Да осигурява консултации, съдействие за опазването на хората и техните семейства при заплаха от природни бедствия;rnrn•Да създава ефективен диалог и сътрудничество между заинтересованите граждани и граждански групи, бизнес, медии и институции;rnrn•Да работи за повишаване на безопасността на гражданите при бедствия, аварии, катастрофи, кризисни и извънредни ситуации;rnrn•Да популяризира спасителната дейност като показва, че доброволците - спасители са неизменна част от обществото;rnrn•Да създава положително отношение в гражданите към доброволците - спасителите;rnrn•Да открива лица със сходни дейности водолази, алпинисти, ски и сноубордисти, планинари, плувци, спелеолози, екстремни спортисти и да ги обединява в различни мероприятия;rnrn•Да извършва дейности, свързани с устойчиво развитие на професията спасител.

Last Project

Year:
Гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи и извънредни ситуации
 
Description:
Съюз на българските спасители стартира кампания за събиране на средства за създаване на Национална гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи, долекарска помощ и извънредни ситуации.

Цялата идея се дължи на председателя на СБС г - н. Костадин Карамитов.

Идеята му е хрумнала още преди близо 4-ри години. След големите природни бедствия, които връхлетяват над България пожари, наводнения, земетресения, свлачища и бури, които нанасят материални щети и отнемат стотици човешки животи. Но не само природните бедствия са причината за създаване на тази система, а и масовите катастрофи, които не спират да отнемат животи.

Практиката и теорията, която има за малкото години отдаден като доброволец - спасител е, че първите от 2 до 5 минути могат да спасят огромен брой хора, които са пострадали. Правилния начин на оказване на помощ ще спаси много хора!

Г - н Карамитов отправя покана към всички приятели, партньори, познати, симпатизанти и граждани на Република България с молба всеки, който вярва, че тази система ще намали смъртността при инциденти при бедствия и катастрофи,
моля подкрепете ни със SMS с текст DMS SBS на 17 777
или
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА ЮЛ
Вид валута: BGN
IBAN: BG79UNCR70001523096431
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение Съюз на българските спасители 176181216

Благодарение на DMSBG ние от СБС стартирахме кампания за събиране на средства. Сумата, която е нужно да съберем е 15 000 лева всеки, който иска да дари сума може да го направи и чрез ePay.bg, а скоро ще обявим и банкова сметка където всеки ще може да направи дарение с по - голяма сума.

Всяко физическо и юридическо лице, което направи дарение ще бъде вписано (чрез лично съгласие) в официалния сайт на СБС и официалния сайт на системата. Умоляваме всеки, който има желание да бъде добавен като дарител да изпрати своите данни на e-mail adress: info@spasitelbg.com или на тел. номер +359 896 50 40 10

Искаме да отбележим, че всяка стотинка, всеки разход (фактури, касови бележки, квитанции и др.) ще бъде публикуван в официалния ни сайт.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000