Български   3644 NGOs




NGO Profile

Access to Information Programme Foundation

Access to Information Programme Foundation

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 
Video
 

Библиотека

Информационен бюлетин на Програма достъп до Информация, брой 1 (133)

Теми на броя: Отворени данни? Е-управление и гражданско участие?; Коментар на юриста; Новини от съдебната зала и от международната мержа на засътпниците за свобода на инфромация; защита на личните данни през 2014; От координаторската мержа; Партньорство за открито управление - какво предстои през 2015.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 12 (132)

Бюлетинът съдържа обзор на 2014 година на: Застъпничество за по-добро законодателство и правоприлагане в сферата на правото на информация; Правна помощ; Съдебни дела; Партньорство за откирто управление; Достъп до информация и прозрачност.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 11 (131)

В броя четете Гражданска концепция за изменения в ЗДОИ, изготвена от Програма Достъп до Информация в резултат на широка обществена консултация.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до информация, брой 10 (130)

В броя четете: да се уведомява ли третото лице кой иска информация за него?; развития на съдебни дела по достъпа до информация; секретарят на Община Ямбол изпраща уведомления, че не разглежда заявления по ЗДОИ; какво е състоянието на жп прелезите в Ловешка област; резултати от проведените 2 обсъждания „Необходими ли са промени в ЗДОИ?” със служители по ЗДОИ и съдии и юристи; сравнителен анализ на законите за достъп до информация в скандинавските държави.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до информация, брой 9 (129)

В броя, посветен на 28 септември-Международен ден на правото да знам, четете: кои бяха наградените на церемонията по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация за 2014, интервюта с носителите на „Златен ключ”, как Административен съд Варна отбеляза 28 септември, какви бяха инициативите на застъпниците за свобода на информацията по света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до информация, брой 8 (128)

В новия брой четете: коментар на Фани Давидова върху измененията на Правилника за вписванията; новини от съдебната зала, подготвени от Дарина Палова; как Община Алфатар се изкачи до шесто място в Рейтинга на активната прозрачност; Стела Ковачева добавя нови щрихи към казуса с туберкулозните крави в Разград; Диана Банчева припомня историята и значението за Деня на правото да знам за застъпниците за свобода на информацията; новините от света, подбрани от Ралица Кацарска

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 6 (126)

В броя четете: анализ на Александър Кашъмов на предложената наказателна отговорност за разпространяване на банкова информация; Фани Давидова отговаря на въпроса: Обхваща ли защитата на личните данни съдебните решения; Дарина Палова коментира какви са възможностите за допълване на предоставена информация; Кирил Терзийски прави преглед на развитието по съдебните дела за достъп до информация; резултати от обществената дискусия за необходими изменения в ЗДОИ с IT специалисти и бизнес; новини от света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 7 (127)

В броя четете: анализ на Гергана Жулева, който поставя въпроса за наблюдението, координацията и контрола в областта на достъпа до информация; Цветелина Йорданова за проблема с тайните в държавата; резултати от обществената дискусия за необходими изменения в ЗДОИ с НПО и граждани; Фани Давидова коментира как се случва достъпа до информация по специален ред; Кирил Терзийски прави преглед на развитието по съдебните дела за достъп до информация; Стефан Ангелов коментира решението на Съда на ЕС по делото Съвет на ЕС срещу Sophie in ’t Veld; новини от света.

Информационен бюлетин на Програма достъп до Информация, брой 5 (125)

В новия брой на бюлетина може да прочетете: Необходими ли са промени в ЗДОИ?; Кой и как налага глоби за неизпълнение на съдебни решения по дела за достъп до информация?; Дело С-131/12: Правото да бъдеш оствен на мира; Информационни дни за достъпа до информация в страната; Новини от съдебната зала; Международни новини; Банско гони челно място в рейтинга на активната прозрачност.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 4 (124)

Теми на броя: Рейтинг на активната прозрачност: Онлайн публикуването – основен елемент на правото на достъп до информация (Необходими законодателни промени); Анализи: Одит на активната прозрачност; От съдебната зала - Новини; Форуми: Информационни дни за достъпа до информация в страната; Новини

Брой 3(123) на Месечния информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация

Теми на броя: Рейтинг на активната прозрачност'2014 - любопитни моменти и административни практики; Новини от съдебната зала; Коментари: Кое е третото лице?; Приключение със заявление:Филми и сериали по варненски и други.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 2 (122)

В него четете: анализ на проектозакона за МВР от гледна точка на правото на всеки на достъп до личните му данни; коментар върху законосъобразността на отказите да се предоставя информация по имейл; новини от съда по дела за достъп до информация; какво се случва с достъпа до информация в Шумен и Ловеч; резултати от работна среща на ПДИ с координаторите от страната; кой е Координатор на ПДИ за 2013; новини от света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 1 (121)

В него четете: развитие по заявлението, подадено от ПДИ до МВР миналата година; новини от съда по дела за достъп до информация; отговаря ли на заявления БПЦ; последни развития в рамките на инициативата Партньорство за открито управление; новият проект, който започва ПДИ; новини от света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 12 (120)

В него четете: анализ на съдебната практика по баланса между достъпа до информация и защитата на личните данни през 2013; последни новини от съда по дела за достъп до информация; случаи на граждани по достъп до информация от Плевен, Кюстендил и Шумен; обзор на кампаниите за достъп до информация в България и по света през 2013.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 11 (119)

В него четете: как протекоха информационните дни "Достъп до информация" в Монтана и Враца; анализ на развитието на законодателната уредба, свързана с разкриването на документи на бившите тайни служби; с право ли отказа авиокомпания да предостави данни за мястото на пътник на полицията; окончателно бе отменена положителна ОВОС на Националното хранилище за радиоактивни отпадъци; още новини от съда по дела за достъп до информация; защо не е лесно да разбереш кой колко работи и получава в Община Севлиево; Ден на отворените врати в Адм. съд-Варна – посветен на ЗДОИ; последни развития в глобалната инициатива Партньорство за открито управление; какво се случва с достъпа до информация по света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 10 (118)

В него четете: как протекоха информационните дни "Достъп до информация" в Плевен и Ловеч; интервю със секретаря на Община Варна; коментар на юриста; какви са последните решения на съда по дела за достъп до информация; резюме и анализ на решението на Съда на ЕС за достъп до законодателни проектодокументи на Съвета на ЕС; предлага ли повече възможности за обществено участие новият портал за участието на българското правителство в процеса на вземане на решения в ЕС; какво се случва с достъпа до информация по света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 8 (116)

Темa на броя: Честване на Международния ден на правото да знам за единадесети път в България; Интервюта с наградените; Снимки от церемонията; Как застъпниците за свобода на информация отбелязаха Деня на правото да знам по света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 8 (116)

В броя четете: Предстояща церемония по връчване на награди за 28 септември - Деня на правото да знам; Защо ни е необходим информационен комисар, анализ на Гергана Жулева; Правният коментар на Фани Давидова по практика за достъп до информация в РИО; Новини от съдебната зала, подготвени от Дарина Палова; Глоба от 17 хил. лв за кмета на Кюстендил за неизпълнение на съдебно решение за достъп до информация; Новини от света, подбрани от Ралица Кацарска.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 7 (115)

Теми на броя: Как ще ги стигнем американците... и кога? Анализ на съдебните решения по ЗДОИ през първото полугодие на 2013; Може ли да живееш в пощенска кутия?; Новини от съдебната зала; Нови дела срещу кмета на Ловеч за отказ да предостави данни за служебни коли; Парадокси с достъпа до информация в Пловдив; Новини от света.

Информационен бюлетин на Програма Достъп до Информация, брой 6 (114)

Теми на броя: Глобални принципи за национална сигурност и право на информация. Достъп до информация и общински предприятия. Новини от съдебната зала. Пред кого се отчита министър-председателят за работата си в Брюксел. Решение на ЕСПЧ защитава правото на информация. Международни новини.