Български   3637 NGOs




NGO Profile

MIMO Interaula

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
“Междууниверситетски институт по мениджмънт на образованието – Интераула” е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза в съответствие с чл. 37-50 от Закона за юридически лица с нестопанска цел.



Неговата мисия е да координира усилията на академичните звена и кадри в страната за повишаване качеството на управлението в сферата на образованието в страната.



Пълното наименование на Сдружението е “Междууниверситетски институт по мениджмънт на образованието – Интераула” (изписва се и на английски език – Interuniversity Institute on Educational Management – Interаula.



Седалището и адресът на управление на Сдружението е град София, Район “Красно село”, ж.к. Борово, бл. 24А, вх. В, ап. 54



Сдружението се създава без срок.



Брошура на МИМО - Интераула:

https://drive.google.com/open?id=1LMXIOpXBaXLoCvp0966C6Og2n4CUFXWS00qaG8AYq1Y
 
Organization Targets
1. Да популяризира и разпространява научни и практически постижения в сферата на образователния мениджмънт.

2. Да подкрепя образователните организации и техните лидери в повишаване на управленската им култура и компетентност.

3. Да подкрепя развитието на иновативни университетски програми в сферата на образователния мениджмънт.

4. Да поощрява и подпомага развитието на академичните кадри в сферата на образователния мениджмънт.

Last Project

Year:
Дискусионен форум "Управленските предизвикателства през иновативните образователни модели и практики"
 
Description:
“Междууниверситетски институт по мениджмънт на образованието – Интераула” е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза в съответствие с чл. 37-50 от Закона за юридически лица с нестопанска цел.

Пълното наименование на Сдружението е “Междууниверситетски институт мениджмънт на образованието – Интераула” (изписва се и на английски език – Interuniversity Institute on Educational Management – Interаula.

Седалището и адреса на управление на Сдружението е град София, Район “Красно село”, ж.к. Борово, бл. 24А, вх. В, ап. 54

Сдружението се създава без срок.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ НА ТЕМА:



УПРАВЛЕНСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ИНОВАТИВНИТЕ УЧИЛИЩА И МРЕЖИ В БЪЛГАРИЯ



ДАТА: 14 декември 2017 г.

МЯСТО: зала 1, Ректорат, бул. Цар Освободител 15

Регистрация : 9:00 - 9:30 ч. (кафе - закуска)

НАЧАЛО: 9:30 ч.



Целта на събитието е да събере заедно екипите на иновативни образователни училища и програми с академичните лидери в сферата на образователния мениджмънт – титуляри в магистърските програми на водещите български университети, бивши и настоящи членове на МИМО-ИнтерАула, автори на водещи програми и изследвания в направление „Теория и управление на образованието”. Надяваме се общите дискусии да ни помогнат както да споделим професионални визии, постижения и предизвикателства, така и да ни позволят да създадем по-близки контакти и евентуално съвместни инициативи.

След форума е планирано издаването на тематичен брой на сп. Педагогика, посветен на актуалните управленски политики и приоритети в българското образованието, в който можете да се включите с оригинални статии.

ПРОГРАМА



9:00 – 17:30 „Сподели книга” – импровизирана библиотека, която ще работи по време на форума и в която всеки участник/автор може да предостави своя публикация за ползване, или да се запознае с такава на други участници.



09:30 – 09:45 ч. Встъпителни думи, представяне на участниците

09:45 – 10:45 ч. ПЪРВИ ПАНЕЛ: Управленски предизвикателства пред прогресивното образование и училище.

Модератор: доц. д-р Йонка Първанова (СУ)

Панелисти: Мариана Банчева (Институт за прогресивно образование), Десислава Стоева (Casa dei Bambini общност за иновативно и Монтесори образование).

10:45 – 11:00 ч. Кафе-пауза

11:00 – 12:00 ч. ВТОРИ ПАНЕЛ: Как се създават лидери и алтернативи в класната стая?

Модератор: проф. д-р Силвия Николаева (СУ)

Панелисти: проф. Галин Цоков (ПУ), доц. Радка Василева („Образователен театър”), Нели Колева („Заедно в час”)



12:00 – 13:00ч. ТРЕТИ ПАНЕЛ: Управленски приоритети и предизвикателства

пред иновативните училища: опитът на частното образование в България.

Модератор: гл. ас. д-р Александър Ранев (СУ)

Панелисти:Мария Каменова (БАЧУ), Валя Денчева (ЧУ „Веда”), Тони Календерова, ЧУ “Дрита”,

13:00 – 13:30 ч. МИМО-ИнтерАула: Представяне на стратегически цели и приоритети; приемане на заявления за нови членове; номиниране на координатори на университетски екипи/офиси.

Докладват: Петър Балкански, Силвия Николаева



13:30 – 14:30 ч. ОБЕДНА ПОЧИВКА



14:30 – 15:30 ч. ЧЕТВЪРТИ ПАНЕЛ: Уроците на българския модел за изграждане на приобщаваща училищна среда (управленски аспекти).

Модератор: доц. д-р Ваня Божилова (СУ)

Панелисти: Ива Бонева, Стефка Чинчева, Лилия Аракчиева (Център за приобщаващо образование),



15:30 – 16:30 ч. ПЕТИ ПАНЕЛ: Полицентричното инспектиране в образованието. За ползите и предизвикателствата пред един иновативен управленски проект у нас.

Модератор: доц. д-р Росица Симеонова (СУ)

Панелисти: Ваня Кастрева (РУО-София), Йонка Първанова (СУ), Сдружение " Мрежа за иновации в образованието"

16:30 – 17:30 ч. Заключителни дискусии и закриване на форума

17:30 – 18:30 ч. Свободно време, неформални срещи и контакти



Какво е МИМО-ИнтерАула?



Междууниверситетският институт за мениджмънт на образованието „ИнтерАула” (http://interaula.org/) е сдружение в обществена полза, създадено през 2009 г. То е продължител на Проект „ИнтерАула”, финансиран от Холандското правителство с цел да съдейства за пилотното въвеждане на магистърски програми по образователен мениджмънт в България в пет наши университета – Софийски, Великотърновски, Пловдивски, Шуменски и Югозападен. В основата бе ноу-хау програма на Амстердамския институт по управление на образованието. Проектът завърши успешно през 2009 г., след което лидерският екип инициира създаването на Сдружението „МИМО-ИнтерАула” с цел да продължи активната подкрепа на образованието по лидерство за ръководителите на училища и др. образователни организации у нас. На 9 юни 2017 г. бе избрано ново ръководство на Сдружението, а досегашният му председател и основател, проф. Петър Балкански, бе избран за пожизнен почетен Председател. Настоящият дискусионен форум ще бъде първото по-значимо публично събитие за обновяващата се организация.



Какво е ЦИИНО?





Центърът за интердисциплинарни изследвания и иновации в неформалното образование (http://www.ciino.eu/) бе създаден през 2012 г. , за да съдейства за по-нататъшното развитие и утвърждаване на неформалното образование като сфера на активни политики и практики в глобален, регионален, национален и институционален контекст. Центърът, който е със статут на учебно-научна лаборатория към катедра „Социална работа” на Факултета по педагогика (СУ) интегрира изследователски, обучителни, методически, производствени, информационни и консултативни дейности и услуги чрез осъществяване на иновативни изследвания и практики, и предоставяне на експертна помощ при създаването на продукти, среди, ресурси, организации и мрежи за нуждите на неформалното образование.