Български   3642 NGOs




NGO Profile

Single Step

Single Step

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Мисията на Сингъл Степ е да подпомогне младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност. Вярваме, че това е пътят за създаване на жизнена, сплотена и достойна ЛГБТИ общност. Конкретните дейности за осъществяване на мисията ни включват: телефонна линия за подкрепа, онлайн чат, общностен център с лични консултации, групи за взаимопомощ, както и пространство за социални събития.
 
Organization Targets
Основните цели на Сингъл Степ са насочени към закрила на човешките права и подкрепа на лица и общности в риск от социално изключване, като по-конкретно се изразяват в следното:

1. да спомага ЛГБТИ общността в България да постигне пълна обществена и правна интеграция и равенство в българското общество;

2. да помага по всякакъв начин на ЛГБТИ хора и техните семейства в процеса на самоосъзнаване на сексуалната ориентация и половата им идентичност;

3. да отстоява правото на всеки индивид в България да живее с достойнство и да не бъде дискриминаран по признак на сексуална ориентация или полова идентичност;

4. да работи за преодоляване на негативните обществени нагласи и предразсъдъци, водещи до изолация на ЛГБТИ хората в България и прикриване на тяхната сексуална ориентация или полова идентичност.

Last Project

Year:
Общностите носят промяната
 
Description:
Прегръдката не е заплаха, общуването не води до предаване на вируса, животът с ХИВ може да бъде пълноценен. Да си серопозитивен вече не е присъда, но все още стигмата тегне върху хората, живеещи с ХИВ.

Чуйте важните послания на нашите приятели Азис, Деян Каменов - Дидо, Прея, Милена Славова, Ния, Люси Дяковска и Стефан Вълдобрев по повод 1-ви декември, Световният ден за борба срещу ХИВ/СПИН. Благодарим ви за ангажираността и подкрепата!

Общностите носят промяната / Communities make the difference

#endHIVbg

За повече информация натиснете тук: http://bit.ly/37Oq2ym

Видеото е създадено в партньорство между: Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross), Single Step,
Български младежки Червен кръст / Bulgarian Red Cross Youth, Българска асоциация по семейно планиране (БАСП), CheckPoint Sofia I Център за сексуално здраве и Министерство на здравеопазването.
Искрени благодарности B2Y Productions.
You made the impossible possible. Отново!