Български   3642 NGOs




NGO Profile

Cveten Den

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Healthcare, patients’ rights
Social
 
Mission
Подпомагане на лицата с психични разстройства, нуждаещи се от комплексни услуги в общността.

Развитие и утвърждаване на духовните ценности, гражданското общество, културата, изкуството, науката, технологиите, физическата култура, обучение по отношение на психичното здраве на хората с психични разстройства, промоция на психично здраве.

Осигуряване на информация на хората с психични разстройства, свързана с тяхната реинтеграция в областта на изкуствата, културата, трудовите умения и социален живот.

Повишаване ролята на включване на хората с психични разстройства в процеса на вземане на решения, отнасящи се до техните ежедневни дейности, личностно развитие и интеграция в обществото.

Подпомагане на социалната реинтеграция и личностната реализация на хората с психични разстройства.
 
Organization Targets
- да осигурява достъпна и актуална информация на хората с психични разстройства, свързана с областта на изкуствата, ежедневните дейности, социалните и трудовите умения и индивидуаното им развитие;

- да мотивира хората с психични разстройства да участват активно в различни проекти и идеи за развитието на културата и изкуствата;

- да осигурява платформа за по-широко включване на хората с психични разстройства в процеса на вземане на решения, свързани с техния живот и развитие и да формира у тях активна гражданска позиция;

- да подпомогне интеграцията на хората с психични разстройства като стимулира техните творчески, трудови и социални умения за по-пълноценен и равноправен живот.

Last Project

Year:
Градина "Цветен ден"
 
Description:
Описание на проекта: Създаване на градина "Цветен Ден" в двора на Клиниката по психиатрия на Александровска болница, с участието на пациентите от Дневния стационар на Клиниката, техните близки и екипа на Клиниката. Почистване на двора и района, оформяне на ограда, пейки и алеи, засаждане на цветя, билки и храсти, затревяване с райграс и осигуряване на поливна система.

History

Участие в кръгла маса на тема "Психиатрията - изоставеното дете на българското здравеопазване", април 2018