Български   3642 NGOs




NGO Profile

Huba

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
Arts and culture
 
Mission
Фондацията е в процес на регистрация към 3 юни 2019



Да популяризира постиженията на българската култура и история,

Да утвърждава политики за мир и равнопоставеност на индивиди, групи, етноси, нации

Да създава политики за социално, културно и личностно развитие

Да създава програми за знание и образование

Да интегрира личността чрез традиции и култура

Да работи за преодоляване на междуетнически конфликти.
 
Organization Targets
Да популяризира постиженията на българската култура и история,

Да утвърждава политики за мир и равнопоставеност на индивиди, групи, етноси, нации

Да създава политики за социално, културно и личностно развитие

Да създава програми за знание и образование

Да интегрира личността чрез традиции и култура

Да работи за преодоляване на междуетнически конфликти.

Last Project

Year:
Магичната сила на жената
 
Description:
Целта на проекта е да даде шанс на жените от ромски етнос за равнопоставено участие в публичния живот. Заедно с жени от турски етнос и българки създаваме културен арт продукт чрез средствата на театъра на движението ,ритъм, звук и силата на гласа. Веднъж седмично се провеждат групови сесии и чрез драма театър а веднъж месечно чрез природен театър. След всяка сесия се интегрира опита чрез рисуване, маски, работа с глина. В края на проекта сме направили изложба от фотографии отразяващи процеса, фотографии, маски.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

КАМЪК И ВОДА - ПЪТУВАНЕ КЪМ СВЕЩЕНИЯ ЦЕНТЪР НА ДУШАТА







„Видях, че тук е разкрита целта. Човек не можеше да излезе извън центъра. Центърът е целта и всичко е насочено към този център. –

К.Г Юнг



„Вселената се ражда от центъра; тя се простира от централната точка, която, така да се каже,

е пъпа и“ - Мирча Елиаде





В този тренинг ще пътуваме към центъра на нашия Аз, ще намираме онази ос, която свързва противоречията и заедно с това намираме архетипите, които ни носят мъдрост и послание. Твореца в нас ще ни помогне да преоткрием и да се свържем със силите, които ни носят трансформация и сбъдване на мечтите, да се свържем с онази Божествена власт у нас, която ни позволява „ да присъстваме“ тук и сега с нашите ценности идващи от предците и проявяващи се в нашата реалност.

Как ще постигаме целта: чрез свързването на елементите камък и вода, с движенията и позите на тялото, и гласа извиращ от душата.

Процеса на свързване ще осъществяваме с древни практики с камък, ритуални пози на тялото, с терапевтичния метод автентично движене и глас, което ще практикуваме и във топла вода.

Някои от позите, които ще използваме:

1. Поза на скелетообразна жена от Санта Круз, Мексико, позната от 1200-900г. пр. н.е

2. Поза двойката от Етоуа, Северна Америка, позната от 900-1500г. след н.е

3. Жената от Моравия, позната 4000-3500г.пр.не

Забележка: Възможно е позите да бъдат променени съобразно груповия процес!

Място на провеждане: Комплекс „ Чифликът“

Дати на провеждане: 19-20-21 Юли 2019г.

Начало: 14ч. на 19.07.2019

Край 16ч. на 21.07.2019г.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СЛЕДВАЙ ИМЕТО СИ





„Има един голям въпрос, който преминава като нишка през живота на всички и ти си щастлив, ако можеш да намериш отговора“- Юнг



„В дълбините на душата, в душата на всеки, има желание за посвещение. Посвещението означава, че едно нещо умира, а друго оживява. "

~ Майкъл Мийд







Ежедневието и инициативите в нашия живот са като две реки, течащи една до друга в противоположни посоки. Движим се в свят на обикновена реалност и паралелен свят, магичен свят, извиращ от по-тъмна, по-богата и плодородна почва на известно разстояние от „запад“. Вмъкната в нашето митологично съзнание паралелната реалност е като разказ, който чака да се събуди и ние също, както в старата индианска история за „Скачащата мишка“, ще чуем бученето на свещената река, която нарича нашето име. За живота си мислим като започващ с раждане и завършващ със смърт. Инициативните моменти от нашия живот или периодите на потапяне на душата в дълбокия кладенец с тъмните води не се вълнува от удобствата на живота. Примамваме се от неопределени прагове, от загадъчна гравитационна енергия, израстваме по нов начин на принадлежност в света. Тези води протичат срещу протичането на живота, тъй като започват със смърт и завършват с раждане. Такъв е начинът на посвещението. Тези периоди на тъмнина или предизвикателство служат като призвание, нещо като портиер на прага. За да се ориентираме по-ясно и чисто през тези прагове, ние трябва да се научим да четем тези предизвикателни пасажи от живота си като част от нашата лична митология, а не от колективната митология. Често хората говорят за имена, които са си дали или са получили след някаква форма на инициация. Понякога го носят като знак за идентичност или авторитет. Такива имена са насочен фар, който призовава човек в живот, към който принадлежат; име, което първоначално може да се говори с някаква несигурност или дори тревога от отговорността на визията, която притежава. Тези имена са като трохи по пътеката; не просто референция за това кои сме в този момент, но по-важното къде отиваме. Името, което носите, е това, което ви носи през целия живот дълбочина и цел; име, което оставя история зад вас, която служи като благословия за вашите бъдещи поколения

Как ще следваме името си:

С древни ритуали, с предсказание от камъка, с предсказание от реката, с предсказание от движенията и ритуалните пози на тялото и изворът на звука от нашия глас.

Методи на работа: автентично движение, духовен глас и танц, активно въображение, антропологически и артистични практики.

Кога :24-25-26 Май 2019г.

Започваме на 24 Май от 11 .00ч.

Приключваме на 26 Май 14ч.

Място на провеждане: С. Косово