Български   3640 NGOs




NGO Profile

Art and Culture Laboratory

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Other
 
Mission
Сдружение“ Лаборатория за изкуство и култура“ ще осъществява дейност в обществена полза.

Желанието на на Организацията е да работи и да използва добри практики в социалният живот на страната , да участва пряко или коствено в дейности , насочени не само към българските творци , но и към талантливите млади хора, децата и всички , които са в неравностойно социално положение.



ТЕРИОТОРИАЛЕН ОБХВАТ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА – Организацията ще извършва своята активна дейност изцяло на територията на Република България .



В учредителите на Сдружение „ Лаборатория за изкуство и култура „ са музиканти , художници , историци и - хора с богат професионален опит зад гърба си.
 
Organization Targets
Целите на сдружението са : да възражда , развива и популяризира българските културни традиции, занаятите , изкуствата и историческото наследство ; да съдейства за утвърждаване на съвременната българска култура , музикално-сценичните изкуства , творческите занаяти , историческите традиции и тяхното взаимодействие с европейските ценности; да подпомага изявите на съвременните български творци , учени и иследователи; да стимулира творческата изява, да съхранява и разпространява националната култура и малцинствените традиции; да осигурява възможности за международен обмен на културни ценности; да извършва , подпомага и стимулира научни изследвания в областта на историята , социологията педагогиката , хуманитарните дисциплини.

Last Project

Year:
2019 година – Бенефициент по оперативна програма „Добро управление“ , с Проект „ Как да направим комуникацията между държавата и гражданите по-добра?“ с № на проекта BG05SFOP001-2.009-177 2019 година - Главен съорганизатор съвместно партньорство с община Каварна в тринадесетото издание на Фестивал "Страваганца" за старинна музика песен и танц гр.Каварна .
 
Description:
Проект"Как да направимкомуникацията между държавата и гражданите по -добра?'' има за цел да се постигне партньорско управление с гражданите и бизнеса в сферата на Културата в България,

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

2018 година -Главен съорганизатор съвместно партньорство с Община Каварна в дванадесетото издание на Фестивал „Страваганца“ за старинна музика , песен и танц гр. Каварна.