Български   3642 NGOs




NGO Profile

National Students` Ecoparliament

National Students` Ecoparliament

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Environment
 
Mission
Да допринасяме за повишаване на екологичното съзнание и култура

на учениците, за формирането им като активни граждани - знаещи,

можещи, търсещи и участващи в дейности за опазване на околната

среда и устойчиво развитие на страната ни.
 
Organization Targets
Да създава условия за активизиране ролята на младите хора при решаване на важни екологични проблеми на страната ни, да стимулира младежката активност и изяви, свободния обмен на идеи и информация, на научни знания и интелектуални ценности; да изгражда лидери на младежки общности и подпомага партньорството между младежи от различни организации и населени места при решаване на конкретни екологични проблеми; да работи за реализация на основната цел, като: координира дейността на ученическите екоструктури на територията на цялата страна; работи за екологичното образоввание на ученици и родители; съдейства за опазване, възстановяване и обогатяване на природната среда, за осигуяване на екологично природоползване; осъществява различни форми на партньорство с НПО в България и чужбина; съдейства на държавните институции и средствата за масово осведомяване, за получаване, обработване и разпространение на информация относно състоянието на околната среда.

Last Project

Year:
Младежи за устойчиво развитие
 
Description:
Проекта е финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България, по Финансовия механизъм ма ЕИП 2009-2014 г. и се реализира в партньорство с Асоциация на еколозите от общините в България.
Резултати:
- Създадена е База-данни за ученическите екоклубове, в която са регистрирани 153 екоклуба от цялата страна, с 4017 участника в тях.
- Проведени са 4 обучителни сесии, включващи темите: Околна среда и устойчиво развитие, Права на детето, Лидерство. Обучени са 263 човека, от които 182 деца и младежи и 81 ръководители на екоклубове.
- От участниците в обучението са организирани и проведени 80 кампании за повишаване на информираността за устойчивото развитие.
- На всички ученици в страната беше предоставена възможност да изявят своите творчески способности в проведения Национален конкурс на тема "Природното наследство на моя роден край - извор на гордост и вдъхновение". Конкурсът се проведе в 4 направления: за разказ и есе, за електронна игра и електронен тест, за рисунка и за фотография.

History

Проекти: “С обич към Земята” /2003г/, “Вода за живот” /2004г/, “Мислете за нас” /2004г/, "Млади лидери" /2003-2004/, "ИТ в образованието за околна среда" /2005г/, "Природното наследство на моя роден край" /2005-2006г/, Моята надежда за чиста София" /2006г/, "Възобновяеми енергийни източници" /2007г, “Младежи с европейско мислене и действия” /2008-2010 г./, “Опазването на биоразнообразието – отговорност на младото поколение” /2011 г./, “Въображението на природата” /2012 г./, “Младежи обучават деца за промените в климата” /2012 г./





Инициативи: Регионални и национални сесии, Младежки форуми, Доброволчески дейности, Екофестивали, Екопанаири.