Български   3637 NGOs




NGO Profile

Revival of Pchelarovo

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Economic development
Development of local communities
 
Mission
Развитието и утвърждаването на с. Пчеларово, община Черноочене като добро място за културен, духовен и икономически живот.
 
Organization Targets
1. Да популяризира с. Пчеларово, община Черноочене и региона пред български и чуждестранни инвеститори с цел засилено навлизане на капитали, които да спомогнат за намаляване на безработицата, подобряване на инфраструктурата, възраждането на селското стопанство и повишаване стандарта на местното население.

2. Опазване на културно-историческото и етнографско наследство в с. Пчеларово, община Черноочене и района и създаване на условия за развитие на туризма.

3. Да предприема, подкрепя и развива всички подходящи инициативи за правно, образователно, административно, психологическо, здравеопазно, културно и икономическо съдействие по отношение на местните жители на с. Пчеларово, община Черноочене и тенните потомци.

4. Опазване и възстановяване на екологичната среда в района на с. Пчеларово, община Черноочене.

5. Да повишава знанията на хората в с. Пчеларово, община Черноочене за процеса на европейската интеграция на Република България.

6. Да подпомага институционалното укрепване на държавните и общинските структури и оптимизиране на дейността им за по-ефективно прилагане на европейските практики в областите, засегнати в политиките на ЕС за развитие на селските региони.

7. Популяризиране и запазване на традиционните обичаи, фолклор и занаяти в с. Пчеларово, община Черноочене.

8. Да предприема, подкрепя и развива инициативи в областта на спорта и младежките дейности.

9. Подпомагане и защита на човешките права на социално слабите, на инвалидите и лицата, нуждаещи се от специални грижи, както и тяхната социална интеграция и личностна реализация в гражданското общество.

10. Възстановяване и организиране на ежегодно провеждащия се общоселски празник на с. Пчеларово, община Черноочене.

Last Project

Year:
"Изграждане на мемориален знак в местността "Св. Елена", с. Пчеларово, община Черноочене, област Кърджали"
 
Description:
Проектната идея е за изгражване на символен /мемориален/ знак покрай главния път Кърджали-Хасково, символизиращ сънранението на българсия, православен корен през вековете на местните жители и тенните потомци

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000