Български   3642 NGOs




NGO Profile

CROCUS

CROCUS

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
Social
 
Mission
Зачитане на достойнството, на човешките и граждански права на всеки човек, независимо от неговата сексуална ориентация или каквото и да е друго различие.
 
Organization Targets
Подкрепа на лицата с различна сексуална ориентация (ЛГБТ) и техните семейства. Създаване на ефективни и благоприятни условия за тяхната лична реализация, обществена изява и организация на свободното време. Подпомагане и развитие на социалните им контакти и укрепване на техните общности.

Предоставяне на услуги в подкрепа на социалното включване, образование, заетост и информираност на лицата с различна сексуална ориентация. Намаляване на тяхната уязвимост към сексуален риск, в това число и на МСМ, и предоставяне на пълен пакет от превантивни интервенции.

Защита правото на равенство и свобода на лицата с различна сексуална ориентация, на техните човешки права и свободи.

Осъществяване на граждански мониторинг върху обществените политики и практики по отношение на равнопоставеността, правата и свободите на лицата с различна сексуална ориентация.

Превенция на всички форми на дискриминация и ефективна защита от нея, включително чрез застъпнически действия, лобиране водене на дела в обществен интерес, участие в мрежи и граждански коалиции.

Насърчаване на толерантността и солидарността в обществото.

Last Project

Year:
Програма за информираност и подкрепа на лица с различна сексуална ориентация
 
Description:
Проект "Френдли уик", Национална програма за младежта

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Организацията е учредена на 20.08.2010 г.