Български   3637 NGOs




NGO Profile

Kauzi Foundation

Kauzi Foundation

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Education
Social
 
Mission
Фондация "Каузи" определя за своя мисия “да работи за създаване на хармонично, устойчиво и взаимодействащо си гражданско и бизнес общество, което се ръководи от активни, конкурентноспособни, отговорни и достойни хора - граждани на България, Европа и Света.”
 
Organization Targets
Основните цели на фондацията са: 1/ създаване на условия и програми за интеграция на деца и младежи с увреждания, 2/ създаване на възможности на децата и младежите да се развиват пълноценно и да придобиват социални, творчески и професионални умения; 3/ придобиване на знания, умения и опит у начинаещи предприемачи и МСП за изграждане на предприемачески качества и активно участие в процесите на пазарната икономика.



Предметът на дейност на “Каузи” включва: създаване на специализирани пространства и клубове, младежки информационни и консултантски центрове, центрове за кариерно развитие, центрове за обществена подкрепа, бизнес инкубатори, бюра за социални услуги и образователни центрове.

Last Project

Year:
"Младежка предприемаческа борса"
 
Description:
Основната цел на проекта e насърчаване на мотивацията и инициативността на младежи с увреждания на възраст между 18-35 години в сферата на предприемачеството чрез повишаване на практическите им знания и умения за представяне на свои бизнес и социални идеи, надграждане на опита им за себе-представяне и утвърждаване на тяхното самочувствие като равностойни участници на пазара на труда.rnПроектът “Младежката предприемаческа борса ‘2010” изпълни следните задачи: подобри уменията и обогати опита на младежите в неравностойно положение за себе представяне и защита на собствени бизнес и социални идеи; работи за активно включване на работодатели/партньори/ инвеститори в процеса на стартиране на собствен бизнес и чрез официална изява провокира смелостта, инициативността и самочувствието на участващите.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

2024-2025 година

Проект "STEM ученическо предприемачество за устойчиво развитие" /STUDentrepreneurs/ по програма "Еразъм +". Проектът поставя основите на създаването на възможности за генериране на социални и екологични бизнес иновации обвързани с обучението по природни и точни научки в контекста на постигане на Целите за устойчиво развитие.



Проект "Професиите, които ще спасят света" по програма "Европа" на Столична община.Основна цел на проекта е да срещне ученици, студенти, учители, преподаващи природни и точни науки, от училища в столицата с представители на академичната институция - Стопански факултет на СУ и практици, които да ги запознаят с нуждите за развитие на зелена икономика и развитието на умения за заемането на зелени професии. Проектът създава възможност за младите хора да направят следващата стъпка към по-устойчиво бъдеще.



Проект "Connecting Schools With Green Economy – Създатели на идеи за по-добър климат чрез въглеродно ограмотяване", част от проекта “Климат на промяна“ (#ClimateOfChange), съфинансиран от Европейската комисия в рамките на програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността). Основна цел на проекта е да повиши знанията и уменията за опазване на околната среда и устойчиво потребление чрез въглеродно ограмотяване на ученици, прилагане на иновативна методика за екологично образование и представянето ѝ на учители от училища в и извън София. Като допълнителен ефект ще се търси повишаване на обществената информираност, вкл. чрез включване на родители и заинтересовани страни по отношение на екологичното образование в учебните заведения.



Проект "Въглеродна грамотност 2.0" по програма "Европа" на Столична община. Основна цел на проекта е да се надгради постигнатото в проект „Въглеродна грамотност – път към повишаването на качеството на живот в София“ изпълняван в партньорство със Столичен инспекторат и Су "Св. Климент Охридски" и да се допълни механизма за взаимодействие между образователна институция, граждани и граждански организация на местно ниво за повишаване на качеството на живот в столицата чрез подобряване на атмосферния въздух и намаляване на въглеродните емисии.



Проект "УНИПРЕД - деца обучават деца" по програма "Европа" на Столична община. Основна цел на проекта е надграждането на иновативна форма на взаимодействие между общинско училище и граждански организации за създаването и прилагането на практика за насърчаване на предприемачеството, придобиване на умения на 21 век и провокиране на интерес към науката като възможна кариерна пътека за ученици от район Люлин на София.



Проект "Партньорство за насърчаване и подкрепа на младежкото социално предприемачество /PESYSE/" по програма "Erasmus +". Цели на проекта са да се проучи и анализира текущото състояние на уменията, да подчертае възможностите за реализация на социални иновации и социални бизнес идеи.Да се създадат знания и умения за разработване на нови предприемачески модели, базирани на социални иновации и принципите на устойчивото развитие, у 60 младежи. Да се подпомогне дигитализацията на учебния процес на младежи от уязвими групи. Да се обединят 12 обучители и консултанти за подкрепа и насърчаване на младите хора в социалното предприемачество.



Проект "YouthFor21Century – умения на 21 век". Цел на проекта е създаването на възможности за младите хора за участие в разнообразни форми и подходи на неформално обучение (онлайн и офлайн) за усвояване на умения на 21 век – дигитална грамотност, финансова грамотност, гражданска активност и лидерство.



Дългосрочна инициатива на фондацията е "Лидери за ново начало". В рамките на инициативата се се организират серия от местни събития, които включват: младежки дискусии, дискусии с бизнеса, изложба и премиера на книга. Инициативата е проведена в редица градове - София, Бургас, Варна, Враца, Стара Загора, Габрово, Гоце Делчев, Благоевград, Пловдив и други. Привежда се младежка лидерска академия "SustainAbilities", както и редица практически обучения по устойчиво лидерство.



Проект: "Ученически научни инициативи - предизвикателства за предприемачество (УНИПРЕД)" - Проектът се финансира по Програма Европа на Столична община. Фондацията е партньор по проекта и работи съвместно с 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" и сдружение АРГИ.



Проект: "Въглеродната грамотност – път към повишаването на качеството на живот в София" - Проектът се финансира по Програма Европа на Столична община. Водеща организация е фондация „Каузи“ и изпълнява проекта в партньорство със Столичен инспекторат към Столична община и Софийски университет "Св. Климент Охридски"



Проект: "Sustainable Global Objectives Applied by Local Youths (GOAL)" - цели да повиши осведомеността относно важността на целите за устойчиво развитие, въздействието им върху живота на хората във връзка с тяхното благосъстояние. Създаване на общност от партньори, които промотират в обществото отговорното поведение, здравословния начин на живот и екологията. Организиране и провеждане на интерактивни събития за младежи и провеждане на "Глобални игри за устойчивост" съвместно с партньори от Видин и Сърбия.



Проект: "Social Impact Measurement Plan, Learning and Empowerment S.I.M.P.L.E" - идентифицира устойчивите пътища, бизнес модели и методологии за измерване на социалното въздействие, които да бъдат ползвани от малки и средни предприятия като добри практики на национално, европейско и международно ниво. Проектът се реализира в партньорство с организации от Италия, Словения, Гърция и Испания. Дейностите включват разработване на обучителни програми за устойчивост на социалните иновации, насърчаване на използването на нови технологии и създаването на интерактивни игрови образователни ресурси и стандартизиране на методи и инструменти за измерване на социалното въздействие в МСП.



Проект „Дигитализацията – възможност за придобиване на нови знания и умения за заетост на младите хора в малките населени места /DigiYouth/ финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016-2020) година.

Цел на проекта е активизиране на младите хора в малките населени места - Ихтиман и Сливница, създаване на дигиталени умения и умения за заетост.



Проект "Креативна каравана" съвместно с Икономически факултет в Ниш - Сърбия, СОУ "Иван Вазов" - Своге,Млади амбасадори - Сърбия по програма Interreg-IPA CBC България - Сърбия. Основната цел на проекта е да разшири информираността и да предостави умения в областта на предприемачеството сред младежите чрез иновации в образователната система и нови модели на комуникация и представяне. Фокус е поставен върху младежите със творчески професии или образование - архитектура, дизайн, ИТ, фотография или др.



Проект "Повишаване на предприемаческия капацитет - път към активно социално включване" по ОПРЧР, финансиран от ЕСФ -обучения, свързани с развитието на предприемачески, управленски и бизнес знания и умения.



WENTPower - Женското предприемачество – сила за независимост, съвместен проект на Фондация "Генерация" и Фондация "Каузи", финансиран от Българския фонд за жените. Основна цел на проекта е насърчаването и подпомагането на предприемачество сред момичетата и младите жени в град Лом.



Проект CREATIVна София, 2016 в партньорство във Столична община -Провеждане на информационни сесии по културни и творчески индустрии.



Проект "Създаване на междусекторни партньорства за насърчаване на младежкото предприемачество, 2015- 2016" по програма за подкрепа на НПО по ФМ на ЕИП - Подпомагане и насърчаване на младежкото предприемачество



Проект "Екопоколение, 2012" в партньорство със Сдружение "Българска мрежа на Глобалния договор на ООН" и подкрепата на Столична община- Повишаване на екологичната култура и отговорното поведение на децата и младежите от 5 до 18 години към заобикалящата ги среда.



Проект: Y-CEENATRA -По програма за трансгранично сътрудничество по ИИП България - Сърбия Международна младежка мрежа за трансфер на ноу-хау, кариерно развитие и заетост.



Проект: Jinger - По програма за трансгранично сътрудничество по ИИП България-Бивша Югославска република Македония. Съвместно приложение на иновативни инструменти за развитие на ново поколение предприемачи и професионалисти.