Български   3637 NGOs




NGO Profile

Association for Shared Learning ELA

Association for Shared Learning ELA

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Ние вярваме, че всяко дете заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят.
 
Organization Targets
Повечето от децата, с които се срещаме не са лишени от способности, лишени са от възможности. Имат нужда от добри примери, които да ги насочват, за да изградят качества като екипност, търпение, увереност, постоянство и аналитичност, които не са заложени в учебната програма. Имат нужда и да изградят ясна картина за това какво могат да направят с живота си и как да стигнат дотам.



Работим с деца и ги насърчаваме да са отговорни към себе си и към заобикалящия ги свят, да развиват силните си страни, да се чувстват значими, да бъдат даващи, успешни и щастливи.



Изграждаме знания чрез изследвания, анализи и проучвания в сферата на образованието, нагласите и благополучието на децата, които провеждаме в България и чужбина.



Споделяме знания и опит с училища, родители и учители, като работим заедно за благополучието на децата.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Зелен образователен център ЕЛА



В края на 2019 година ни се случи това, за което дълго мечтаехме – да намерим място достатъчно голямо, сред природата, но лесно достъпно и по някакъв начин да е символично свързано с образованието, което да превърнем в Зелен образователен център. Така Сдружението купи бившото училище в с. Стъргел от местен предприемач, който е имал намерение да го превърне в старчески дом. Работим по съживяването на местното училище и вече сме вложили над 800 000 лв. Когато го завършим там ще продължим да провеждаме безплатните си образователните програми за деца от уязвими групи като ги съчетаем с платени лагери и събития, така че основната дейност на Сдружението „подкрепа на деца и младежи да намерят своя път в живота и/или да преодолеят труден етап, през който преминават“ да бъде в много по-малка степен зависима от донори и проекти.



Имотът е собственост на Сдружение за споделено учене ЕЛА и се състои от основна сграда с разгърната площ от 900 кв. м, в която има две зали, кухня, бистро, сцена и веранда на първия етаж и леглова база за 84 човека на втория етаж и подпокривното пространство; работилница с разгърната площ от 280 кв. метра с три зали и плосък покрив и 4 декара двор.