Български   3641 NGOs




NGO Profile

Institute for Applied Museology

Institute for Applied Museology

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Community center activities
 
Mission
Мисията на Института е да обогатява, разширява и уплътнява публичната среда, в която функционират музеите и останалите институции на паметта в Република България.
 
Organization Targets
Основните цели на Института са:rn(1) повишаване качеството на функционирането на българските музейни институции в основните им присъщи дейности – фондова, експозиционна, популяризаторска, научноизследователска;rn(2) осигуряване на по-широко публично пространство за работата на музейните институции;rn(3) разширяване прозрачността на музейните дейности и видимостта на музейните институции в регионална, национална и общоевропейска перспектива;rn(4) обогатяване на научноизследователската и издателската дейност на музеите;rn(5) засилване на междумузейните комуникации – в национален и международен план;rn(6) уплътняване на контактите между музеите и останалите културни организации;rn(7) уплътняване на контактите между музеите и частния сектор;rn(8) хомогенизиране на музейната мрежа в България;rn(9) опазване и обогатяване на културно-историческото наследство като основен принцип, залегнал в Закона за закрила и развитие на културата – чл. 2, ал. 2;rn(10) насърчаване на научноизследователската дейност, свързана с музеите в България, при осигуряване национална видимост и международно признание на тази дейност в съответствие с чл. 2, ал. 2, от Закона за насърчаване на научните изследвания.

Last Project

Year:
Музейната книга
 
Description:
Проектът консолидира дейностите по създаването и популяризирането на книжовната продукция на българските музеи - монографии, сборници, каталози, брошури. Осигурява видимост на тази продукция и възможност за обмен и разпространение на музейни книги. Отворен е към читалища, малки музейни сбирки, други граждански организации.

History

Музейната книга е първият ни проект. rnПредставяме го накратко чрез информацията на БНТ:rnhttps://www.youtube.com/watch?v=d0aUjmxy0n4



В периода 7-8 април 2016 г., в партньорство с Исторически музей - Попово, организизира национална конференция "Музеи и общини".