English   14405 НПО
ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ




Конкурс за късометражен филм, срок 11 май

 

RAINBOW

Rights Against INtolerance – Building an Open minded World

Международен КОНКУРС ЗА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ СРЕЩУ ХОМОФОБИЯТА

Покана към всички млади хора в Европа

НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

В рамките на проекта RAINBOW, който се финансира от Програма "Основни права и гражданство" на ЕК, се организира международен конкурс за късометражни филми, заснети от млади хора.Целта на проекта е изследване и провокиране на стереотипното мислене, чрез създаване на нови образователни средства.Проектът обединява работата на организации от Италия, Холандия, Германия, Великобритания, Испания.В България партньор по проекта е ИСДП. Повече на: http://rainbow.ecfa.info

Проект RAINBOW,за да изпълни целите си, обявява конкурс за създаване на късометражен филм.

Ще бъдат приемани филми в три категории:

-Игрален

-Анимационен

-Документален

Филмите могат да засягат две темиза сексуалната ориентация и стереотипите, свързани с половете:

  1. Средата: какво е да си хомосексуален в училище, в семейството, в отбора.
  2. Взаимоотношенията: аз и моите приятели

Възраст:

Филмите трябва да са заснети от млади хора между 15 – 19 годишна възраст, самостоятелно или от група. Възможното за участие на възрастни, като подкрепящи създаването на филма, ще бъде преценявано от журито: при оценката с по-голямо предимство ще се ползват филми, създадени от самостоятелно от младите хора. С цел по-голяма обективност при оценката, моля, опишете възможно най-пълно контекста, в който е създаден филмът.

Авторски права:

Само филми, които са с авторски права (включително права върху музиката, използван във филма) ще бъдат приемани.

Продължителност и година на създаване: Филмите трябва да са с продължителност не повече от 10 минути и трябва да са заснети през 2011 г. или 2012 г.

Срок за участие и адрес: Всички филми и формуляри за участие трябва да бъдат изпратени преди 11ти май 2012 година на адрес:

Rainbow Short Film Competition against Homophobia

Centro di Iniziativa Gay ONLUS

Comitato Provinciale Arcigay Milano

Via Bezzecca 3

20135 Milano (Italy)

Форматна филма и документи: Изпратете: (1)висококачествено копие на вашия филм - в AVI или в Quicktime формат, а също така копие на DVD носител (не изпращайте линкове към уеб-страници), (2)попълнен на английски език формуляр за участие (можете да изтеглите формуляра от http://rainbow.ecfa.info, секция Competition of Short Films),(3) кратко описание на филма, (4) информация за неговите създатели и за контекста, в който е направен филма. При възможност, моля, изпратете снимки с висока резолюция на кадри от филма на имейл rainbow@arcigaymilano.org или на CD Rom по пощата заедно с останалите материали.

Копие на формуляра за участие трябва да се изпрати и на адреса ниrainbow@arcigaymilano.org

Пощенските разходи са за сметка на подателите. Всички филми трябва да бъдат обозначени коректно с името на режисьора/групата, създала филма и името на филма.

DVD носители няма да бъдат връщани. Тъй като филмите, изпратени за конкурса, ще останат в архива на проектRAINBOW, моля, не изпращайте основното и единствено копие на вашия филм. Ако имате нужда от помощ или съвет, моля, изпратете ни имейл на rainbow@arcigaymilano.org.

Оценка и уведомяване за резултата от конкурса:

Само избраните млади режисьори ще бъдат информирани и поканени да участват във фестивала в Италия (26ти Милано МIX фестивал) по електронен път, чрез писмо . Фестивалът ще се проведе през юни 2012г.

Организаторите поемат разходите на авторите на избраните филми, но не поемат разходите на други млади хора, които искат да посетят фестивала.