English   14403 НПО
ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ




„Якою буде їжа майбутнього“

 
„Якою буде їжа майбутнього“


„ЯКОЮ БУДЕ ЇЖА МАЙБУТНЬОГО“  – конкурс для дошкільнят та учнів початкових класів з усієї країни (1-4 класи)

Мета конкурсу – звернути увагу дітей на головні відмінні риси підприємця – створення рішень та генерування нестандартних ідей.

Для участі в конкурсі учасникам необхідно створити малюнок або анімацію на тему «ЯКОЮ БУДЕ ЇЖА МАЙБУТНЬОГО».

Учасники мають повну свободу вибору форми та ресурсів, які вони використовуватимуть для створення малюнку чи анімації (папір, ватман, фарби, олівці, комп’ютерні програми та все, що може бути корисним, надихаючим і цікавим).

Як батьки і вчителі, ви можете підтримувати дітей, допомагаючи їм інформацією та матеріалами, заохочуючи їх допитливість та уяву, показуючи їм зображення різноманітних винаходів, які залишилися в історії.

Конкурс надає чудову нагоду поговорити з дітьми про підприємництво, про важливість ідей для вирішення нагальних проблем, з якими ми стикаємося щодня. А також заохотити їх до творчості та уяви. Це дає можливість провести разом більше часу, наповненого творчою та освітньою енергією, за методом навчання на практиці.

Створюючи свій малюнок чи анімацію, учні стануть маленькими підприємцями, які шукатимуть проблеми в суспільстві та навколишньому світі, а також шляхи їх вирішення. Це допоможе їм розвинути свою уяву, мислення, застосовувати знання, навички та креативність. А також співпереживання потребам і проблемам світу. Вони стануть маленькими першовідкривачами, які роблять власний внесок у суспільство.

Допоміжні питання для створення малюнка, колажу чи анімації:
  • Які недоліки є в їжі, яку ви зазвичай споживаєте?
  • Як їжа, яку ми споживаємо, негативно впливає на навколишнє середовище?
  • Де ви знаходите недоліки - у продуктах, у способі приготування, розповсюдження, виробництва?
  • Чи знаєте ви якісь ідеї, які вирішують подібні проблеми?
  • Як би ви їх покращили? Або створили абсолютно нову ідею? Яку?
  • Як би ця ідея вирішила проблеми?
  • У ідеї є назва? Яка?
  • Що ви очікуєте ця ідея принесе суспільству і світу?
Для участі у конкурсі необхідно в термін до 25 листопада, 23:59 прикріпити фото малюнку або файл анімації до реєстраційної форми за цим посиланням.

Рекомендується, щоб реєстраційну форму заповнили батьки або вчителі, аби внести свої контакти для подальшого спілкування та надсилання сертифікатів учасникам.

Усі діти, які взяли участь у конкурсі, отримають сертифікат про участь від JA Bulgaria та Всесвітнього тижня підприємництва – ініціативи Всесвітньої мережі підприємництва.

Переможці конкурсу нагороджуються грамотами за зайняте перше, друге та третє місце в двох номінаціях. Конкурс проводиться за підтримки ЮНІСЕФ в рамках проекту UPLIFT.

Якщо ви заповнюєте форму як один із батьків, будь ласка, заповніть декларацію про інформовану згоду. Якщо ви заповнюєте анкету в ролі вчителя - подбайте про те, щоб завчасно отримати декларації від батьків.

Посилання на форму для реєстрації.

#GEW2022 Всесвітній тиждень підприємництва