English   14403 НПО
ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ




НПО Профил

Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин

Сдружение
Последна актуализация преди повече от една година
Статистика и допълнителна информация
 

Дейност

Сфера на дейност
Насърчаване на икономическото развитие
 
Мисия на организацията
Мисията на сдружение "Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие -Видин" е да подпомага и насърчава социално-икономическото развитие чрез инициативи които утвърждават европейските политики и практики.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mission of the association "Regional Partnership for Sustainable Development-Vidin"/ RPSD/ is to inhance and support social and economic development through initiatives which endorse the european pilices and practices.
 
Цели на организацията
Основните цели на сдружение "Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие -Видин" е да подкрепя местните, регионални, национални власти и на обществото като цяло при прилагане на европейските практики в областта на териториалното, междурегионалното и международно сътрудничество чрез реализиране на инициативи и проекти в следните области:
- Бизнес развитие,в т.ч. икономически анализи, организиране на бизнес форуми и срещи
- Промотиране на културно-историческото наследство с цел неговото устойчиво управление
- Екологични инициативи в областта на опазване на биоразнообразието, достъпа до екологична информация, устойчиво -управление на природните ресурси
- Развитие на екологичен и селски туризъм
-Защита правата на гражданите, включително на малцинствените групи
- Информационно-образователни и спортни проекти
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The goals of the association "Regional Partnership for Sustainable Development-Vidin" are to support the local, regional and national authorities and the society as a whole in applying of the european practices in the territorial coopeartion, interregional and international cooperation through development and implemenation of initiatives and projects in the following spheres:

- Business development, incl. economic analysis, organzing business forums and meetings
- Promotion of cultural and hystorical heritage and its sustainable management
- Environmental initiatives in biodiversity protection, access to environmental information, sustainable management of natural resources
- Development of eco and rural tourism
- Defending of human rights of citizens, incl. minorities.
- Informational, educational and sport projects

Последен проект/инициатива

Година на приключване:
Социално приобщаване отвъд стереотипите
 
Описание:

Финансова информация

Годишен оборот за последната приключила година:
до 5 000

История

През 2008 и 2009 г бяха изпълнени проекти по ФАР ТГС с водещи организации от Румъния. Опит в управление на проекти по ТГС между България, Румъния и Сърбия.

Данни от ЦРЮЛНЦ към януари 2016 г.

Покажи данните от ЦРЮЛНЦ
1. Да подготвя проекти и участва по програми на Европейския съюз, както и по програми на други донори, структури и други фондове на Европейския съюз, проекти в областта на регионалното развитие, опазване на националните паметници на културата и културно-историческото наследство, опазване на околната среда и биоразнообразието, опазване и развитие на рибовъдството и аквакултурите, програма за развитие на селските райони, развитие на туризма, програми в областта на транспорта, човешките ресурси, младежки инициативи и дейности, развитие на спорта, организиране на обществени прояви, възобновяеми енергийни източници, образователни и обучителни програми.n2. Да създава партньорства с общински власти и регионални структури на централната власт.n3. Да участва в местни, регионални, национални и международни проекти и прояви, които да подпомагат създаването на устойчиви партньорства за регионално развитие.n4. Изготвя и управлява проекти.n5. Участва в демократични инициативи, защитаващи правата и достойнството на човека, според ратифицираните от нашето законодателство международни конвенции и документи.n6. Изготвя и провежда проучвания, икономически обосновки и маркетингови планове.nЗа постигане на и задачите Сдружението ще използва, следните