English   14404 НПО
ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ




НПО Профил

Европейски партньори

Сдружение
Последна актуализация преди повече от една година
Статистика и допълнителна информация
 

Дейност

Сфера на дейност
Международни и европейски въпроси, политики и изследвания
Насърчаване на икономическото развитие
Околна среда
 
Мисия на организацията
Сдружение „Европейски партньори” е новосъздадена организация от експерти с дългогодишен опит, обединени от идеята да инициират и реализират дейности, чрез които да се подпомага развитието на бизнеса на местно и регионално ниво, организирането на културни и социални събития, повишаване качеството на образованост.
 
Цели на организацията
1. Да предоставяме информация за различните възможности за финансиране на проекти от донорски програми и фондове на Европейския съюз; български държавни фондове; програми на чуждестранни правителства и други финансиращи институции.
2. Да популяризираме евроинтеграцията и членството на Република България в Европейския съюз, и донорските му програми и фондове.
3. Да подкрепяме и подпомагаме местните и регионалните власти за изграждане на административния им капацитет за ефективно усвояване на средствата от донорските програми и фондове на Европейския съюз.
4. Да подкрепяме и подпомагаме централните, местните и регионалните власти, неправителствените организации и бизнеса за дефиниране на общественополезни проектни идеи.
5. Да насърчаваме, подкрепяме и подпомагаме местните и регионалните власти, неправителствените организации и бизнеса да изготвят качествени проекти и предложения за тяхното финансиране от европейски и други донорски програми и фондове, от една страна, и законосъобразното изпълнение и ефективното управление на финансираните проекти, от друга страна.
6. Да насърчаваме и работим за създаването и изпълнението на инициативи в икономически, социален, културен, екологичен и граждански аспект, свързани с развитието на регионите в България.
7. Да насърчаваме и подкрепяме сътрудничеството на българските региони с другите европейски такива

Последен проект/инициатива

Година на приключване:
Internet for more opportunities and better life
 
Описание:
We work with young people and our aim is to improve their social integration, development and strive to help them build a better life. If you approve our idea, we will continue to promote it in our future projects. We have our two new projects – not started yet - related to this society. We will seek cooperation of other, smaller organizations that deal with Roma issues. Some Roma organizations maintain close ties with such organizations from Romania and Serbia and would support our idea and developed the international level.

История

Applications for IPA – CBC, Environment OP, Regional Development OP, Competitiveness OP, Human Resources Development OP
and another grants